Ποσοστά από τα έσοδα των παρεκκλησίων ζήτησε η κυρία Πετραλιά

Χρήματα από τα έσοδα των παρεκκλησίων που ανήκαν ως το 2006 στο Ταμείο των κληρικών (ΤΠΟΕΚΕ) ζήτησε χθες, σύμφωνα με πληροφορίες, η υπουργός Κοινωνικής Απασχόλησης κυρία Φάνη Πάλλη-Πετραλιά από τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο. Πρόκειται για συνολικά 12 γνωστά παρεκκλήσια, ανάμεσά τους η Αγία Βαρβάρα Ψυχικού, ο Αγιος Γεώργιος και ο Αγιος Ισίδωρος Λυκαβηττού, ο Αγιος Δημήτριος Λουμπαρδιάρης και ο Αγιος Κοσμάς Γλυφάδας (σε εκτάσεις του έχει χτιστεί το γνωστό κέντρο Ακρωτήρι), τα έσοδα των οποίων ξεπερνούν, όπως εκτιμάται, τις 600.

Χρήματα από τα έσοδα των παρεκκλησίων που ανήκαν ως το 2006 στο Ταμείο των κληρικών (ΤΠΟΕΚΕ) ζήτησε χθες, σύμφωνα με πληροφορίες, η υπουργός Κοινωνικής Απασχόλησης κυρία Φάνη Πάλλη-Πετραλιά από τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο. Πρόκειται για συνολικά 12 γνωστά παρεκκλήσια, ανάμεσά τους η Αγία Βαρβάρα Ψυχικού, ο Αγιος Γεώργιος και ο Αγιος Ισίδωρος Λυκαβηττού, ο Αγιος Δημήτριος Λουμπαρδιάρης και ο Αγιος Κοσμάς Γλυφάδας (σε εκτάσεις του έχει χτιστεί το γνωστό κέντρο Ακρωτήρι), τα έσοδα των οποίων ξεπερνούν, όπως εκτιμάται, τις 600.000 ευρώ ετησίως. Τα παρεκκλήσια αυτά και η περιουσία τους- οικόπεδα, διαμερίσματα και χωράφια- ανήκαν στο Ταμείο των κληρικών, από το οποίο αποδιδόταν το εφάπαξ στους ιερείς. Ωστόσο, όταν το 2006 έγινε η συμφωνία ενοποίησης του Ταμείου τους με το Ταμείο των δημοσίων υπαλλήλων, πέρασαν στην κυριότητα των μητροπόλεων των περιοχών όπου βρίσκονταν. Το Δημόσιο από την πλευρά του πήρε τα άλλα ακίνητα- γραφεία, ξενοδοχεία, καταστήματα-, καθώς και τα διαθέσιμα που υπήρχαν σε καταθέσεις του Ταμείου. Η συμφωνία εκείνη είχε αποτελέσει αντικείμενο έντονης κριτικής από το ΠαΣοΚ, καθώς βουλευτές του Κινήματος κατηγόρησαν τον τότε υπουργό κ. Σ. Τσιτουρίδη ότι έκανε παραχωρήσεις στον τότε αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο.

Χθες η υπουργός επεσήμανε στον κ. Ιερώνυμο το πρόβλημα που έχει ανακύψει με το εφάπαξ των κληρικών, καθώς και την ανάγκη απόδοσης ποσοστών από τα έσοδα των παρεκκλησίων.

Η συζήτηση της κυρίας Πετραλιά με τον Αρχιεπίσκοπο διήρκεσε περισσότερο από μιάμιση ώρα και όπως δηλώθηκε και από τις δύο πλευρές επρόκειτο για μια εποικοδομητική συνάντηση. Ιδιαίτερη έμφαση ο κ. Ιερώνυμος έδωσε στην ανάγκη στήριξης του φιλανθρωπικού και κοινωνικού έργου της Εκκλησίας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk