Τα μάθατε τα νέα;

«Είναι καλό ο Πρωθυπουργός να περιοδεύει,διότι πρέπει να βλέπει την κατάσταση ο ίδιος» έλεγε χθες η κυρία Μαριέττα Γιαννάκου μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό. Ασφαλώς είχε δίκιο η τέως υπουργός Παιδείας, υπό την προϋπόθεση όμως ότι οι λόγοι της δεν αφορούσαν συγκεκριμένα τον κ. Κώστα Καραμανλή . Διότι οι επισκέψεις που πραγματοποιεί ο Πρωθυπουργός μας σε πόλεις της επαρχίας δεν γίνονται για να δει, αλλά για να τον δουν- ή, μάλλον, για να τον δείξει η τηλεόραση, με φόντο πότε τον Βόλο, πότε την Κοζάνη κ.

«Είναι καλό ο Πρωθυπουργός να περιοδεύει,διότι πρέπει να βλέπει την κατάσταση ο ίδιος» έλεγε χθες η κυρία Μαριέττα Γιαννάκου μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό. Ασφαλώς είχε δίκιο η τέως υπουργός Παιδείας, υπό την προϋπόθεση όμως ότι οι λόγοι της δεν αφορούσαν συγκεκριμένα τον κ. Κώστα Καραμανλή . Διότι οι επισκέψεις που πραγματοποιεί ο Πρωθυπουργός μας σε πόλεις της επαρχίας δεν γίνονται για να δει, αλλά για να τον δουν- ή, μάλλον, για να τον δείξει η τηλεόραση, με φόντο πότε τον Βόλο, πότε την Κοζάνη κ.ο.κ. Δύο ώρες το πολύ είναι ο χρόνος που ξοδεύει σε κάθε σταθμό της περιοδείας του· και αυτόν τον περνά περιτριγυρισμένος από κόλακες, που περιμένουν ένα νεύμα του για να κάνουν τούμπες, και επαναλαμβάνοντας την ίδια πάντοτε βαρετή ομιλία προς ακροατήρια πειθήνιων κομματικών.

Ο Πρωθυπουργός απλώς χάνει τον χρόνο του. Αλλά αυτό δεν είναι δα τίποτε τρομερό για τον ίδιο! Επειτα από πέντε χαμένα χρόνια στην πρωθυπουργία, το έχει συνηθίσει…

Σήμερα στις 9.30 το πρωί ο κ. Αλέξης Τσίπρας πηγαίνει στο Νοσοκομείο Παίδων.

Πηγαίνει ως πολιτικός αρχηγός, να διευκρινίσω. Οχι ως ασθενής…

Ονομαστική, ο Αθως. Γενική, του Αθω ή του Αθωνος. Αιτιατική, τον Αθω. Εσείς τα ξέρετε αυτά. Εγώ όμως τα σημειώνω για τον κ. Πέτρο Τατούλη (πρώην υφυπουργό Πολιτισμού, παρακαλώ), ο οποίος στην προχθεσινή τηλεοπτική συνέντευξή του επαναλάμβανε, ξανά και ξανά, την αιτιατική… «το Αθως»!

(Ας το έλεγε τουλάχιστον με ξενική προφορά! Να το φαντάζεται ο ακροατής ως «to Αthos»…) Αλλαγή DΝΑ στην προεδρία του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών.

Με τη διακριτικότητα που επιβάλλει το συντεχνιακό πνεύμα του Συλλόγου, απομακρύνθηκε από την προεδρία η κυρία Φανή Χαλκιά (του περιλάλητου ελληνικού…) και τη θέση ανέλαβε ο κ. Γιώργος Σιγάλας. Η αλλαγή έγινε στις 12 του μηνός, αλλά δεν ανακοινώθηκε ως είδηση στην ειδική σελίδα του δικτυακού τόπου του Συλλόγου. Απλώς το πέρασαν στα ψιλά και, εν παρόδω, ως κάτι φυσικό, που δεν χρήζει περαιτέρω διευκρινίσεων.

Εννοείται ότι το «άτι της Λάρισας», που εδίδαξε σε όλον τον κόσμο ότι «οι Ελληνες είμαστε γεννημένοι για την πρώτη θέση,η νίκη είναι στο DΝΑ μας» κτλ., παραμένει αξιωματικός του Στρατού και δικαιούχος αδείας προποτζίδικου…

Δεν ήταν διαφωτιστικός, ήταν μάλλον αξιολύπητος ο κ. Στυλιανός Γκρόζος, πρόεδρος της Επιτροπής κατά της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, που κατέθεσε χθες στην Εξεταστική για το σκάνδαλο του Βατοπαιδίου. Ξεκίνησε την κατάθεσή του αποκαλύπτοντας στους βουλευτές την εκ μέρους του έλλειψη ενδιαφέροντος για τη θέση στην οποία διορίστηκε: «Θεωρούσα πως τα καθήκοντά μου θα ήταν άσχετα με τα καθήκοντα που εκτελούσα επί 35 χρόνια- δικογραφίες,ποινικά δικαστήρια- και πως αυτό δεν με εκφράζει.Εξέφρασα τις αντιρρήσεις μου στον Πρόεδρο και τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και στα άλλα μέλη.Οταν μου ανακοινώθηκε πως διορίστηκα πρόεδρος της Επιτροπής,έπεσα από τα σύννεφα».

Αλλά δεν βρέθηκε ένας βουλευτής να τον ρωτήσει γιατί δέχθηκε τη θέση, αφού δεν τον ενδιέφερε. Σάμπως είχε ανάγκη την αμοιβή ο κ. Γκρόζος; Ως γνωστόν, άλλωστε, οι συντάξεις των δικαστικών είναι πλουσιοπάροχες…

Κατά τα λοιπά, το μόνο αξιοσημείωτο από την κατάθεση του κ. Γκρόζου αφορούσε την κυπριακή offshore εταιρεία Rassadel, η οποία δεχόταν τα χρήματα από την πώληση των ακινήτων της μονής. Οπως είπε ο μάρτυς, είχε ακούσει ότι η Rassadel ήταν του Βατοπαιδίου.

Αυτό όμως, λίγο-πολύ, το είχαμε καταλάβει από την εταιρική επωνυμία: Rassa-del. Και μάλιστα με δύο «s», ώστε να προφέρεται «Ράσα-ντελ» και όχι «Ράζα-ντελ»…

Ο έτερος μάρτυς της χθεσινής ημέρας στην Εξεταστική δεν ήταν διόλου αξιολύπητος. Ηταν εξοργιστικά χυδαίος. Οταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους, προτού εισέλθει στην αίθουσα της Επιτροπής, για το περίφημο «ηχητικό ντοκουμέντο», το οποίο ο ίδιος είχε ισχυρισθεί ότι διέθετε από τη συνάντησή του με την κυρία ΣταματίναΣωτηροπούλου , ο πολύς κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης (εκλεγμένος νομάρχης, να υπενθυμίσω…) άφησε εμβρόντητους τους ακροατές του:

«Ανθρωπος της πιάτσας είμαι. Αφήστε να κάνω καμιά μπλόφα να σώσω το τομάρι μου». Το μόνο παρήγορο είναι η αυτοκριτική διάθεση που διαισθάνομαι στην επιλογή των λέξεων…

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού επέβαλε πρόστιμο 50 εκατ. ευρώ συνολικά στην ΒΡ και στη Shell, επειδή διαπιστώθηκε ότι οι δύο εταιρείες ακολουθούσαν εναρμονισμένη πολιτική τιμών σε περιοχές της επαρχίας όπου λειτουργούσαν χωρίς τον ανταγωνισμό τρίτης εταιρείας.

Μη σας εντυπωσιάζει όμως η αυστηρότητα της ποινής- στην Ελλάδα ζούμε. Οι εταιρείες θα καταβάλουν το 20% του προστίμου, δηλαδή από 5 εκατ. ευρώ η καθεμία, και θα ασκήσουν έφεση. Από εκεί και πέρα, έχει ο Θεός της Ελλάδος!..

Οι κινεζικές αρχές απαγόρευσαν την κυκλοφορία του νέου δίσκου του ροκ συγκροτήματος Guns & Roses, καθώς ο τίτλος του προσβάλλει τα χρηστά ήθη. Το άλμπουμ λέγεται «Chinese Democracy».

(Αφήστε, δε, ότι θα ήταν δύσκολο για τους Κινέζους να καταλάβουν τι σημαίνει αυτό, διότι υποψιάζομαι ότι η λέξη democracy δεν περιλαμβάνεται στα λεξικά της αγγλικής που κυκλοφορούν στην Κίνα…)

Κύριε διευθυντά

Εν τέλει, ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον! Ισως βρισκόμαστε ενώπιον της λύσης ενός μυστηρίου,που έχει ταλαιπωρήσει την Ιστορία,αλλά και άλλους επιστημονικούς κλάδους,ως προς τη φύση του τέρατος Αδόλφος Χίτλερ. Μία γραπτή μαρτυρία του γιατρούπου τον περιέθαλψε μετά τον βαρύ τραυματισμό του στην πυελική χώρα,κατά τη διάρκεια της μάχης του Σομ,έρχεται να επιβεβαιώσει αυτό που ως φήμη κυκλοφορούσε από την εποχή του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου:ότι ο Χίτλερ είχε χάσει τον έναν εκ των δύο όρχεών του.Ετσιδικαιώνεται ο πρώτος στίχος του εμβατηρίου που τραγουδούσαν οι Βρετανοί στον πόλεμο: «Ηitler has only got one ball/ Gοering has two but very small/ Ηimmler has something similar/ and Dr.Goebbels has nothing at all»…

Με τους θερμούς χαιρετισμούς μου

ΠΑΝΔΩΡΑ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk