Πιστοποιητικά «νομιμοφροσύνης» ζητεί ο πρόεδρος της ΔΕΗ

Σοβαρή και επίσημη καταγγελία έκανε χθες η ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ για απόπειρα τρομοκράτησης των διευθυντών της ΔΕΗ από τη διοίκηση του κ. Π. Αθανασόπουλου και απαίτηση δηλώσεων νομιμοφροσύνης από αυτούς. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΓΕΝΟΠ, έχει συνταχθεί από τη διοίκηση κείμενο στήριξης του κ. Αθανασόπουλου και του επιχειρησιακού σχεδίου που παρουσίασε προ εβδομάδος και ζητείται από τους περίπου 250 διευθυντές της ΔΕΗ να προσυπογράψουν ότι θα στηρίξουν τη διοίκηση και προσωπικά τον κ. Αθανασόπουλο …

Πιστοποιητικά «νομιμοφροσύνης»  ζητεί ο πρόεδρος της ΔΕΗ | tovima.gr

Σοβαρή και επίσημη καταγγελία έκανε χθες η ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ για απόπειρα τρομοκράτησης των διευθυντών της ΔΕΗ από τη διοίκηση του κ. Π. Αθανασόπουλου και απαίτηση δηλώσεων νομιμοφροσύνης από αυτούς.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΓΕΝΟΠ, έχει συνταχθεί από τη διοίκηση κείμενο στήριξης του κ. Αθανασόπουλου και του επιχειρησιακού σχεδίου που παρουσίασε προ εβδομάδος και ζητείται από τους περίπου 250 διευθυντές της ΔΕΗ να προσυπογράψουν ότι θα στηρίξουν τη διοίκηση και προσωπικά τον κ. Αθανασόπουλο και ότι θα το εφαρμόσουν κατά γράμμα!

Σύμφωνα με πηγές των συνδικαλιστών, όταν κάποιοι διευθυντές απάντησαν ότι «η εφαρμογή του σχεδίου από έναν διευθυντή είναι αυτονόητη και η υπογραφή κειμένου διά περιφοράς είναι περιττή», πιέστηκαν έντονα από συγκεκριμένα στελέχη της ΔΕΗ να υπογράψουν τα οποία τους υπενθύμισαν: «Μόλις πριν από έναν μήνα ο κ.Αθανασόπουλος έδωσε σε όλους τους διευθυντές και τα επιτελικά στελέχη από 850 ευρώ και 550 ευρώ ειδικό επίδομα αντίστοιχα,μην το ξεχνάτε αυτό, δεν σας τα έδωσε τσάμπα τα λεφτά» με αποτέλεσμα να σημειωθούν έντονες φραστικές αντεγκλήσεις. Τη χορήγηση του επιδόματος εντελώς «αθόρυβα», με την απόφαση του διευθύνοντος συμβούλου, την 177 από τις 23 Οκτωβρίου, είχε αναφέρει «Το Βήμα».

Στην ανακοίνωση της ΓΕΝΟΠ αναφέρεται, μεταξύ άλλων: «Με έκπληξη και απογοήτευση η ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ πληροφορήθηκε το καθ΄ υπόδειξη κείμενο που συντάχθηκε από τους διευθυντές κ.Μιζαμίδη (ΔΠΜΘ) και Β. Τσουρίδη (ΔΑΔΙ) οι οποίοι,απευθυνόμενοι προς όλα τα διευθυντικά στελέχη,τα καλούν να δηλώσουν ότι τα διευθυντικά στελέχη της εταιρείας δηλώνουν ότι θα εργασθούν για την επιτυχημένη πορεία της επιχείρησης,στηρίζοντας τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο κύριο Π.Αθανασόπουλο!».

Η ΓΕΝΟΠ χαρακτηρίζει την κίνηση αυτή «απαράδεκτη ενέργεια,έξω από το πλαίσιο μιας σύγχρονης επιχείρησης, με την οποία ζητούν δηλώσεις νομιμοφροσύνης από τα στελέχη για να κάνουν το αυτονόητο, δηλαδή το υπηρεσιακό τους καθήκον,και να επιτελέσουν το έργο τους». Τέσσερις «μνηστήρες» για Μεγαλόπολη

Τέσσερις είναι τελικά οι «μνηστήρες» για την κατασκευή της μεγαλύτερης σε ισχύ μονάδας φυσικού αερίου που προγραμμάτισε η ΔΕΗ, ισχύος 750- 835 ΜW, που θα λειτουργήσει στη Μεγαλόπολη, με σκοπό να αντικαταστήσει δύο ρυπαίνουσες λιγνιτικές μονάδες.

Προσφορές υπέβαλαν η ΓΕΚ- ΤΕΡΝΑ με τεχνολογία Siemens, η ΜΕΤΚΑ με τεχνολογία General Εlectric, η Αnsaldo και η J&Ρ Αβαξ. Το ύψος του προϋπολογισμού του έργου υπολογίζεται σε 570 εκατ. ευρώ, ενώ η συγκεκριμένη μονάδα θα πρέπει να έχει τεθεί σε λειτουργία το αργότερο ως το τέλος του 2012, διαφορετικά οποιαδήποτε περαιτέρω καθυστέρηση θα αποβεί εις βάρος της λειτουργίας της τον προκαθορισμένο χρόνο, με αποτέλεσμα να καταστεί αυτό δυνατό το 2013, πολλαπλασιάζοντας έτσι τα σημαντικά προβλήματα ηλεκτροδότησης της χώρας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk