Κίνα εναντίον Guns Ν΄ Roses

Δεκαπέντε χρόνια χρειάστηκαν ώστε τελικώς να κυκλοφορήσει το νέο άλμπουμ του αμερικανικού συγκροτήματος Guns Ν΄ Roses. Και όπως όλα δείχνουν, περίπου το ένα πέμπτο του παγκόσμιου πληθυσμού δεν θα έχει δικαίωμα να το προμηθευθεί, αφού οι κινεζικές αρχές απαγόρευσαν την κυκλοφορία του εξαιτίας του τίτλου του. Το «Chinese Democracy», σύμφωνα με ανακοίνωση του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος, «αποτελεί την αιχμή του δόρατος για την Κίνα». Οι πρώτες συζητήσεις έγιναν με αφορμή το ομώνυμο τραγούδι του άλμπουμ το οποίο αναφέρεται στην απαγόρευση του κινεζικού συγκροτήματος Falun Gong- και ας αφαιρέθηκε από τα άλμπουμ που προορίζονταν για την αγορά της Κίνας.

Δεκαπέντε χρόνια χρειάστηκαν ώστε τελικώς να κυκλοφορήσει το νέο άλμπουμ του αμερικανικού συγκροτήματος Guns Ν΄ Roses. Και όπως όλα δείχνουν, περίπου το ένα πέμπτο του παγκόσμιου πληθυσμού δεν θα έχει δικαίωμα να το προμηθευθεί, αφού οι κινεζικές αρχές απαγόρευσαν την κυκλοφορία του εξαιτίας του τίτλου του.

Το «Chinese Democracy», σύμφωνα με ανακοίνωση του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος, «αποτελεί την αιχμή του δόρατος για την Κίνα». Οι πρώτες συζητήσεις έγιναν με αφορμή το ομώνυμο τραγούδι του άλμπουμ το οποίο αναφέρεται στην απαγόρευση του κινεζικού συγκροτήματος Falun Gong- και ας αφαιρέθηκε από τα άλμπουμ που προορίζονταν για την αγορά της Κίνας. Επίσης, οι Κινέζοι δεν θα μπορούν πλέον να έχουν επαφή με την επίσημη ιστοσελίδα του χαρντ ροκ συγκροτήματος καθώς οι Αρχές την μπλόκαραν.

Οι στίχοι του τραγουδιού που ξεσήκωσαν αντιδράσεις στην Κίνα αναφέρουν μεταξύ άλλων: «Αν τα θεμέλιά σου τρίζουν,τότε κατηγόρησε τον εαυτό σου». Το εξώφυλλο του άλμπουμ κοσμεί έργο του καλλιτέχνη από το Πεκίνο Σι Λιφένγκ και παρουσιάζει τον κινεζικό λαό ως ανήμπορο, ενώ το συνοδευτικό βιβλιαράκι περιέχει φωτογραφίες του κινεζικού στρατού. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Κιν Γκανγκ είπε: «Από όσο ξέρω στους περισσότερους δεν αρέσειγιατί είναι δυνατό και θορυβώδες».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτισμός
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk