Θύματα της καπναπαγόρευσης τα καφέ

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ. «Θύματα» της απαγόρευσης του καπνίσματος έπεσαν τα περίφημα καφέ του Αμστερνταμ. Από 1ης Ιουλίου, η Ολλανδία θα γίνει μία από τις τελευταίες ευρωπαϊκές χώρες, η οποία θα απαγορεύσει το κάπνισμα σε μπαρ και εστιατόρια. Το υπουργείο Υγείας ξεκαθάρισε ότι η απαγόρευση θα ισχύει και σε καφέ στα οποία οι θαμώνες καπνίζουν μαριχουάνα. Υπάρχει πάντως ένα νομικό κενό: η απαγόρευση του καπνίσματος καλύπτει μόνο τον καπνό και όχι τη μαριχουάνα, η χρήση της οποίας τυπικώς απαγορεύεται και στην Ολλανδία, παρά τη χαλαρότητα στην πρακτική που εφαρμόζεται.

Θύματα της καπναπαγόρευσης τα καφέ | tovima.gr

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ. «Θύματα» της απαγόρευσης του καπνίσματος έπεσαν τα περίφημα καφέ του Αμστερνταμ. Από 1ης Ιουλίου, η Ολλανδία θα γίνει μία από τις τελευταίες ευρωπαϊκές χώρες, η οποία θα απαγορεύσει το κάπνισμα σε μπαρ και εστιατόρια.

Το υπουργείο Υγείας ξεκαθάρισε ότι η απαγόρευση θα ισχύει και σε καφέ στα οποία οι θαμώνες καπνίζουν μαριχουάνα. Υπάρχει πάντως ένα νομικό κενό: η απαγόρευση του καπνίσματος καλύπτει μόνο τον καπνό και όχι τη μαριχουάνα, η χρήση της οποίας τυπικώς απαγορεύεται και στην Ολλανδία, παρά τη χαλαρότητα στην πρακτική που εφαρμόζεται.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk