Πυρκαϊές και καύσωνας κατακαίουν την Καλιφόρνια

ΣΑΚΡΑΜΕΝΤΟ. Θερμοκρασίες που ξεπερνούν τους 40 βαθμούς Κελσίου δυσχεραίνουν τη μάχη που δίνουν, από τις 21 Ιουνίου, χιλιάδες πυροσβέστες στη Βόρεια Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών. Μετεωρολογικές προβλέψεις έκαναν λόγο για άνοδο του υδραργύρου ως και τους 41 βαθμούς Κελσίου, ενώ για την περιοχή έχει εκδοθεί προειδοποιητική ανακοίνωση για υπερβολική ζέστη ως τις 10 Ιουλίου. Οι καταστρεπτικές πυρκαϊές γύρω από το Σαν Φρανσίσκο και το Μπιγκ Σουρ μαίνονται από τις 21 Ιουνίου.

ΣΑΚΡΑΜΕΝΤΟ. Θερμοκρασίες που ξεπερνούν τους 40 βαθμούς Κελσίου δυσχεραίνουν τη μάχη που δίνουν, από τις 21 Ιουνίου, χιλιάδες πυροσβέστες στη Βόρεια Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών. Μετεωρολογικές προβλέψεις έκαναν λόγο για άνοδο του υδραργύρου ως και τους 41 βαθμούς Κελσίου, ενώ για την περιοχή έχει εκδοθεί προειδοποιητική ανακοίνωση για υπερβολική ζέστη ως τις 10 Ιουλίου.

Οι καταστρεπτικές πυρκαϊές γύρω από το Σαν Φρανσίσκο και το Μπιγκ Σουρ μαίνονται από τις 21 Ιουνίου. Από τις φωτιές- οι οποίες ξεκίνησαν από κεραυνούς-, ένας πυροσβέστης έχει χάσει τη ζωή του, 40 σπίτια έχουν γίνει παρανάλωμα του πυρός, ενώ έχουν καταστραφεί περισσότερα από 2.400 στρέμματα δασικών εκτάσεων.

Οι πυρκαϊές της Βόρειας Καλιφόρνιας ξεκίνησαν ασυνήθιστα νωρίς εφέτος, καθώς συνήθως η περίοδος ξηρασίας κορυφώνεται περί τα τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου. Η άνοιξη που πέρασε ήταν, κατά τους ειδικούς, η ξηρότερη όλων των εποχών για τη συγκεκριμένη περιοχή.

Εφέτος σε όλες τις ΗΠΑ έχουν ως σήμερα αποτεφρωθεί 11 εκατομμύρια στρέμματα. Στις πυρκαϊές της Καλιφόρνιας επιχειρούν 19.232 πυροσβέστες, ενώ αργά χθες αναμενόταν να σπεύσουν σε βοήθεια 200 μέλη της αμερικανικής εθνοφρουράς.

Χθες οι πυρκαϊές απειλούσαν, σύμφωνα με λεπτομερή στοιχεία της ομοσπονδιακής κυβέρνησης Μπους, 10.057 σπίτια, 395 εμπορικά κτίρια και 1.827 βοηθητικά κτίρια σε ολόκληρη τη χώρα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk