Πολυτέλεια είναι το νερό στην Ινδία

Μικρά παιδιά σε φτωχογειτονιά της πόλης Τζαμού, της χειμερινής πρωτεύουσας του κρατιδίου Κασμίρ στη Βόρεια Ινδία, συνωστίζονται για να πάρουν λίγο πόσιμο νερό στα τενεκεδάκια που κρατούν στα χέρια τους. Γνωρίζουν ήδη από την τρυφερή τους ηλικία ότι το νερό αποτελεί πολυτέλεια, διότι υπάρχει στην περιοχή τους μόνο λίγες φορές την εβδομάδα. Η ραγδαία οικονομική ανάπτυξη της Ινδίας δημιούργησε πλήθος εκατομμυριούχων μέσα στο 2007. Ενώ όμως θα μπορούσε αυτό να αποτελέσει μια καλή βάση για την εξάλειψη της φτώχειας, 220 εκατομμύρια άνθρωποι συνεχίζουν να πεινούν.

Μικρά παιδιά σε φτωχογειτονιά της πόλης Τζαμού, της χειμερινής πρωτεύουσας του κρατιδίου Κασμίρ στη Βόρεια Ινδία, συνωστίζονται για να πάρουν λίγο πόσιμο νερό στα τενεκεδάκια που κρατούν στα χέρια τους. Γνωρίζουν ήδη από την τρυφερή τους ηλικία ότι το νερό αποτελεί πολυτέλεια, διότι υπάρχει στην περιοχή τους μόνο λίγες φορές την εβδομάδα. Η ραγδαία οικονομική ανάπτυξη της Ινδίας δημιούργησε πλήθος εκατομμυριούχων μέσα στο 2007.

Ενώ όμως θα μπορούσε αυτό να αποτελέσει μια καλή βάση για την εξάλειψη της φτώχειας, 220 εκατομμύρια άνθρωποι συνεχίζουν να πεινούν.

Παρ΄ ότι το ποσοστό των φτωχών στην Ινδία περιορίστηκε από το 44% που ήταν το 1983 στο 22% το 2005, το εκρηκτικό κοκτέιλ που δημιουργεί η επισιτιστική κρίση σε συνδυασμό με τις αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων οδηγεί ολοένα περισσότερους ανθρώπους στην εξαθλίωση.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
  • Βηματοδότης Περί εκπροσώπων…έρημων και απρόσωπων Με αφορμή τα επαναλαμβανόμενα φαινόμενα πολιτικής κακοφωνίας και, αν μη τι άλλο, ατυχούς ενημέρωσης και... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
Helios Kiosk