ΚΙΝΑ

Οι ταξιτζήδες στο Πεκίνο μαθαίνουν αγγλικά

ΠΕΚΙΝΟ. Οι ταξιτζήδες του Πεκίνου δίνουν αγώνα σε δύο μέτωπα: καταβάλλουν φιλότιμες προσπάθειες να προσαρμοστούν στον νέο «κώδικα συμπεριφοράς» προς τους ξένους πελάτες κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά και να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις από τη ραγδαία αύξηση στις τιμές των καυσίμων. Κατ΄ αρχάς έχουν υποχρεωθεί να μάθουν μερικές μάλλον περίπλοκες εκφράσεις στα αγγλικά για να εξυπηρετούν καλύτερα τους επισκέπτες που…

Οι ταξιτζήδες στο Πεκίνο μαθαίνουν αγγλικά | tovima.gr

ΠΕΚΙΝΟ. Οι ταξιτζήδες του Πεκίνου δίνουν αγώνα σε δύο μέτωπα: καταβάλλουν φιλότιμες προσπάθειες να προσαρμοστούν στον νέο «κώδικα συμπεριφοράς» προς τους ξένους πελάτες κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά και να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις από τη ραγδαία αύξηση στις τιμές των καυσίμων. Κατ΄ αρχάς έχουν υποχρεωθεί να μάθουν μερικές μάλλον περίπλοκες εκφράσεις στα αγγλικά για να εξυπηρετούν καλύτερα τους επισκέπτες που θα συρρέουν στην κινεζική πρωτεύουσα για τους Αγώνες. Ενα ειδικό ένθετο στα «Νέα του Πεκίνου» τους βοηθάει. Περιέχει τις βασικές φράσεις που θα τους χρησιμεύσουν εν όψει της άφιξης 500.000 ξένων επισκεπτών για τους Αγώνες, οι οποίοι αρχίζουν στις 8 Αυγούστου.

Επιπλέον οι οδηγοί ταξί θα πρέπει να μάθουν να πιάνουν «ψιλή» κουβέντα με τους πελάτες τους και για θέματα της επικαιρότητας, όπως η άνοδος της τιμής του πετρελαίου, με φράσεις όπως αυτή: «Γνωρίζατε ότι η Κίνα αύξησε την τιμή της βενζίνης για πρώτη φορά ύστερα από 18 μήνες;Οι αναλυτές λένε ότι οφείλεται στην παγκόσμια άνοδο της τιμής του πετρελαίου» .

Στην πρωτεύουσα της Κίνας κυκλοφορούν 60.000 ταξί. Οι τουρίστες λένε ότι βρίσκουν εύκολα ταξί οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Ενα από τα πρώτα πράγματα που ακούει κανείς μπαίνοντας μέσα σε ένα ταξί είναι μία χαρούμενη γυναικεία φωνή να λέει στα αγγλικά: «Καλώς ήλθατε στα ταξί του Πεκίνου». Πριν από την ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων οι γνώσεις αγγλικών των οδηγών περιορίζονταν σε ένα «Γεια σας» και σε μερικούς αριθμούς. Τώρα οι εταιρείες ταξί του Πεκίνου έχουν εξοπλίσει τα οχήματα με μηχανήματα μετάφρασης και έτσι πολύ συχνά οι οδηγοί ακούνε τις κασέτες με τα μαθήματα αγγλικών αργά το βράδυ, περιμένοντας κάποιον πελάτη.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Ibiza, Mykonos και .... Πλάκα Το δημοφιλέστατο νησί της Ισπανίας με τους κορυφαίους DJ μοιάζει τόσο μακρινό αυτή τη δύσκολη λόγω COVID-19 εποχή. Ακόμα... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk