ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ

Οι Ρωσίδες θέλουν να πληρώνει ο άνδρας

ΜΟΣΧΑ Μεγάλες αφίσες που έχουν αναρτηθεί παντού στη Μόσχα διαφημίζουν γυναικείο περιοδικό με μία και μοναδική ερώτηση: «Είστε έτοιμες να πληρώσετε τα μισά για να γίνετε πραγματικά ανεξάρτητες από τους άνδρες;». Είναι ένα ερώτημα που σχετίζεται άμεσα με τη ρωσική πραγματικότητα, καθώς όλο και περισσότερες νεαρές Ρωσίδες εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα και στις επιχειρήσεις με αποτέλεσμα να έχουν ψηλούς μισθούς και αγοραστική δύναμη. Αλλά για τις περισσότερες η απάντηση στην ερώτηση της διαφήμισης είναι ακόμη «όχι».

Οι Ρωσίδες θέλουν να πληρώνει ο άνδρας | tovima.gr

ΜΟΣΧΑ Μεγάλες αφίσες που έχουν αναρτηθεί παντού στη Μόσχα διαφημίζουν γυναικείο περιοδικό με μία και μοναδική ερώτηση: «Είστε έτοιμες να πληρώσετε τα μισά για να γίνετε πραγματικά ανεξάρτητες από τους άνδρες;».

Είναι ένα ερώτημα που σχετίζεται άμεσα με τη ρωσική πραγματικότητα, καθώς όλο και περισσότερες νεαρές Ρωσίδες εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα και στις επιχειρήσεις με αποτέλεσμα να έχουν ψηλούς μισθούς και αγοραστική δύναμη. Αλλά για τις περισσότερες η απάντηση στην ερώτηση της διαφήμισης είναι ακόμη «όχι».

«Οταν βγαίνω έξω με έναν άνδρα, ακόμη και αν είμαστε απλώς φίλοι, περιμένω να πληρώσει εκείνος» λέει η Σβετλάνα Κόλτσικ, μια νέα και πολύ δυναμική ρωσίδα δημοσιογράφος. Και προσθέτει: «Κάθε φορά που συζητώ με τις φίλες μου για ένα ραντεβού, μια από τις πρώτες ερωτήσεις που μου κάνουν είναι αν πλήρωσε εκείνος για μένα. Αν απαντήσω “ναι”,μου λένε ότι είναι καλό σημάδι».

Πολλοί Ρώσοι λένε ότι στα ραντεβού διατηρείται ακόμη στη χώρα τους μια παράδοση ιπποτισμού που έχει χαθεί στη Δύση- η ιδέα ότι ο άνδρας πρέπει να πληρώνει και να προσφέρει δώρα στις κυρίες. «Πρέπει να προσφέρεις στις Ρωσίδες γεύματα σε εστιατόρια και δώρα για να τις κρατάς ευτυχισμένες» λέει κάποιος Βρετανός, μόνιμος κάτοικος στη Μόσχα.

Στο τέλος ενός ρομαντικού δείπνου στη ρωσική πρωτεύουσα ο σερβιτόρος δίνει αυτομάτως τον λογαριασμό στον άνδρα. Αν η γυναίκα επιμένει να πληρώσει τότε σχεδόν πάντα δημιουργείται πρόβλημα. Οπως λέει και η Ολγα, μια 24χρονη Μοσχοβίτισσα, πολλές φίλες της δεν βγάζουν καν το πορτοφόλι από την τσάντα τους «για να μην προσβάλουν τον άνδρα που τις συνοδεύει» .

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk