Οι Δανοί εμφανίζονται ως οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι της Ευρώπης

ΝΤΙΤΡΟΪΤ. Πιο ευτυχισμένοι πολίτες της Ευρώπης εμφανίζονται εφέτος οι Δανοί. Στην έρευνα «World Values Survey», η οποία διενεργείται από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν με αμερικανικά κρατικά κονδύλια, οι ΗΠΑ, η πλουσιότερη χώρα στον κόσμο, βρίσκονται στη 16η θέση της κατάταξης. Η Ελλάδα κατετάγη 58η επί συνόλου 98 κρατών με βαθμό ευτυχίας των πολιτών χαμηλότερο του μέσου όρου. Τελευταία είναι η Ζιμπάμπουε, η οποία μαστίζεται από οικονομική και πολιτική κρίση. Το Πουέρτο Ρίκο …

Οι Δανοί εμφανίζονται ως οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι της Ευρώπης | tovima.gr

ΝΤΙΤΡΟΪΤ. Πιο ευτυχισμένοι πολίτες της Ευρώπης εμφανίζονται εφέτος οι Δανοί. Στην έρευνα «World Values Survey», η οποία διενεργείται από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν με αμερικανικά κρατικά κονδύλια, οι ΗΠΑ, η πλουσιότερη χώρα στον κόσμο, βρίσκονται στη 16η θέση της κατάταξης. Η Ελλάδα κατετάγη 58η επί συνόλου 98 κρατών με βαθμό ευτυχίας των πολιτών χαμηλότερο του μέσου όρου. Τελευταία είναι η Ζιμπάμπουε, η οποία μαστίζεται από οικονομική και πολιτική κρίση.

Το Πουέρτο Ρίκο και η Κολομβία βρίσκονται επίσης ψηλά μαζί με τη Βόρεια Ιρλανδία, την Ισλανδία, την Ελβετία, την Ιρλανδία, την Ολλανδία, τον Καναδά και τη Σουηδία.

Η έρευνα διεξήχθη για πρώτη φορά το 1981 και έκτοτε θέτει τα εξής δύο ερωτήματα στους συμμετέχοντες: «Λαμβάνοντας υπόψη το πώς ζείτε στη χώρα σας,θα λέγατε ότι νιώθετε πολύ ευτυχής,αρκετά ευτυχής,όχι πολύ ευτυχής, καθόλου ευτυχής;» και «Πόσο ικανοποιημένος/η είστε από τη ζωή σας σήμερα;».

Ο καθηγητής Ρόναλντ Ινγκλχαρτ και οι κοινωνιολόγοι της ομάδας του πραγματοποίησαν την έρευνά τους για το 2007 σε δείγμα 350.000

ανθρώπων. Οι επιστήμονες διεπίστωσαν ότι με την πάροδο των ετών οι πολίτες δηλώνουν όλο και πιο ευτυχισμένοι.

«Υποψιάζομαι ότι υπάρχει στενή σχέση ανάμεσα στην ειρήνη και στην ευτυχία και ανάμεσα στη δημοκρατία και στην ευτυχία.Η Δανία,μπορεί να μην είναι η πλουσιότερη χώρα στον κόσμο,αλλά υπάρχει ευημερία» είπε ο δρ Ινγκλχαρτ. Η έρευνα επιβεβαιώνει ότι τα χρήματα δεν φέρνουν την ευτυχία. Οι αμερικανοί κοινωνιολόγοι της έρευνας διαπιστώνουν ότι τα επίπεδα ευτυχίας των ανθρώπων στις εκβιομηχανισμένες χώρες έχουν παραμείνει ίδια από το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, αν και οι μισθοί παρουσιάζουν πραγματική αύξηση.

Οι ερευνητές ενοχοποιούν και τον καταναλωτισμό που κυριαρχεί στις πλούσιες κοινωνίες- καθώς φαίνεται ότι το κυνήγι για όλο και περισσότερα υλικά αγαθά μειώνει το αυτο-συναίσθημα της ευτυχίας.

Ο δρ Ινγκλχαρτ έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι «ο σημαντικότερος παράγοντας για την ευτυχία είναι τελικά το εύρος της ελευθερίας που έχουν οι άνθρωποι στις επιλογές που κάνουν στη ζωή τους».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Ibiza, Mykonos και .... Πλάκα Το δημοφιλέστατο νησί της Ισπανίας με τους κορυφαίους DJ μοιάζει τόσο μακρινό αυτή τη δύσκολη λόγω COVID-19 εποχή. Ακόμα... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk