«Οι Αμερικανοί ήθελαν να με δολοφονήσουν» λέει ο Αχμαντινετζάντ

ΤΕΧΕΡΑΝΗ. Την καταγγελία ότι «εχθροί του», όπως συνήθως αποκαλεί τις ΗΠΑ, σχεδίαζαν να τον απαγάγουν και να τον δολοφονήσουν κατά τη διάρκεια επίσκεψης που πραγματοποίησε νωρίτερα εφέτος στο Ιράκ, έκανε χθες ο πρόεδρος του Ιράν Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ. Απευθυνόμενος σε ομάδα κληρικών στην πόλη Κομ στο Κεντρικό Ιράν, ο πρόεδρος είπε ότι τα σχέδια για τη δολοφονία του δεν υλοποιήθηκαν ποτέ λόγω των «σκόπιμων» αλλαγών που έγιναν την τελευταία στιγμή στο πρόγραμμα της επίσκεψής του.

«Οι Αμερικανοί ήθελαν  να με δολοφονήσουν»  λέει ο Αχμαντινετζάντ | tovima.gr

ΤΕΧΕΡΑΝΗ. Την καταγγελία ότι «εχθροί του», όπως συνήθως αποκαλεί τις ΗΠΑ, σχεδίαζαν να τον απαγάγουν και να τον δολοφονήσουν κατά τη διάρκεια επίσκεψης που πραγματοποίησε νωρίτερα εφέτος στο Ιράκ, έκανε χθες ο πρόεδρος του Ιράν Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ.

Απευθυνόμενος σε ομάδα κληρικών στην πόλη Κομ στο Κεντρικό Ιράν, ο πρόεδρος είπε ότι τα σχέδια για τη δολοφονία του δεν υλοποιήθηκαν ποτέ λόγω των «σκόπιμων» αλλαγών που έγιναν την τελευταία στιγμή στο πρόγραμμα της επίσκεψής του. Δεν διευκρίνισε πώς η Τεχεράνη πληροφορήθηκε τα σχέδια αυτά.

Παράλληλα, ο κ. Αχμαντινετζάντ κατηγόρησε την ομάδα των έξι παγκόσμιων δυνάμεων (ΗΠΑ, Βρετανία, Κίνα Γερμανία, Ρωσία και Γαλλία), ότι εκφοβίζουν την Τεχεράνη προκειμένου να εγκαταλείψει το πυρηνικό της πρόγραμμα και δήλωσε ότι « οι προσπάθειές τους θα τερματιστούν με ταπεινωτικό για αυτές τρόπο».

Οι δηλώσεις αυτές έγιναν πέντε ημέρες μετά την παράδοση από τον ύπατο εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την εξωτερική πολιτική και άμυνα Χαβιέρ Σολάνα, δέσμης κινήτρων με στόχο να πειστεί το Ιράν να σταματήσει τον εμπλουτισμό ουρανίου. Πάντως ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Μανουχίρ Μοτακί επέμενε χθες ότι η Τεχεράνη είναι έτοιμη να διαπραγματευτεί την προσφορά των «έξι».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
  • Πάσχα στο χωριό; Κατά την τακτική ενημέρωση για την πανδημία, η κυρία Κοτανίδου εξέφρασε την ελπίδα ότι φέτος το Πάσχα ίσως να... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
  • Ταπεινά τσιπς αντί για χαβιάρι… Οι προμήθειες στη βίλα καταστράφηκαν από τις διακοπές ρεύματος και η snob, κακομαθημένη οικοδέσποινα αναγκάστηκε, για να χορτάσει την...
Helios Kiosk