Ο «Καβαλιέρε», ο Ιταλός 007 και η σινιορίνα ΤV

ΡΩΜΗ. Μια νέα σκαμπρόζικη ιστορία στην οποία εμπλέκεται ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι έρχεται στο φως της δημοσιότητας μέσω της ιταλικής Δικαιοσύνης. Υπόθεση σκοτεινή: ένας πρώην σύζυγος ωραίας τηλεπαρουσιάστριας που ισχυρίζεται ότι υπέστη ηθική βλάβη και επαγγελματική απαξίωση κατηγορεί ευθέως τον πρωθυπουργό για «ψυχολογική καταπίεση και διατάραξη οικογενειακής γαλήνης». Τι ακριβώς συνέβη; Ο ενάγων πράκτωρ των ιταλικών μυστικών υπηρεσιών ονομάζεται Φεντερίκο Αρμάτι και συμβαίνει να είναι γιος του γενικού εισαγγελέα της Περούτζια.

ΡΩΜΗ. Μια νέα σκαμπρόζικη ιστορία στην οποία εμπλέκεται ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι έρχεται στο φως της δημοσιότητας μέσω της ιταλικής Δικαιοσύνης. Υπόθεση σκοτεινή: ένας πρώην σύζυγος ωραίας τηλεπαρουσιάστριας που ισχυρίζεται ότι υπέστη ηθική βλάβη και επαγγελματική απαξίωση κατηγορεί ευθέως τον πρωθυπουργό για «ψυχολογική καταπίεση και διατάραξη οικογενειακής γαλήνης».

Τι ακριβώς συνέβη; Ο ενάγων πράκτωρ των ιταλικών μυστικών υπηρεσιών ονομάζεται Φεντερίκο Αρμάτι και συμβαίνει να είναι γιος του γενικού εισαγγελέα της Περούτζια. Στον «Καβαλιέρε» προσάπτει ότι, ως φίλος της πρώην συζύγου του Βιρτζινία Σεν Ζιστ ντι Τεουλάντα, πήρε αναφανδόν το μέρος της στη διαδικασία έκδοσης του διαζυγίου τους.

Και σαν να μην έφθανε αυτό, προκειμένου να προσφέρει μια επιπλέον υπηρεσία στην κυρία, ο κ. Μπερλουσκόνι φρόντισε να απολυθεί ο κ. Αρμάτι από την υπηρεσία SΙSDΕ. Αυτά έγραψε ο κ. Αρμάτι στην καταγγελία που είχε κάνει στις 26 Ιανουαρίου, αναφέροντας επίσης ότι ο κ. Μπερλουσκόνι κατά το παρελθόν είχε βοηθήσει την πρώην σύζυγό του να σταδιοδρομήσει στη RΑΙ ως τηλεπαρουσιάστρια σε εκπομπή υψηλής ακροαματικότητας.

Μεταξύ των αποδεικτικών στοιχείων που δείχνουν τη φιλική σχέση του κ. Μπελουσκόνι με τη Βιρτζινία ο κ. Αρμάτι προσεκόμισε και το συμβόλαιο αγοράς πολυτελούς διαμερίσματος στο Κάμπο ντέι Φιόρι της Ρώμης, όπου για μερικά χρόνια είχε εγκατασταθεί δωρεάν η κυρία Σεν Ζιστ.

Αγοραστής του διαμερίσματος είναι ένας γερουσιαστής της Φόρτσα Ιτάλια, εξ απορρήτων συνεργάτης και στενός φίλος του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Μετάθεση
Οσο δυσμενή και αν θεωρεί ο κ. Αρμάτι τη μετάθεσή του από τη SΙSDΕ στη CΕSΙS, δηλαδή στη διεύθυνση του υπουργείου Εσωτερικών στην οποία υπάγονται αμφότερες οι μυστικές υπηρεσίες SΙSDΕ και SΙSΜΙ, δεν στοιχειοθετείται το αδίκημα της κακομεταχείρισης κατωτέρου υπαλλήλου από ανώτερό του στην ιεραρχία.

Ο Νικολό Γκεντίνι, δικηγόρος που εκπροσωπεί τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, δήλωσε ότι «πρόκειται περί γελοίας υποθέσεως. Ο κ. Αρμάτι δεν απολύθηκε: ως υπάλληλος της SΙSDΕ απλώς πήρε μετάθεση,πρώτα για το Αναιρετικό Δικαστήριο και στη συνέχεια για τη CΕSΙS.Πουθενά δεν προκύπτει ψυχολογική πίεση εκ μέρους του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος και την εποχή εκείνη ήταν πρωθυπουργός…».

Οντως, τα γεγονότα διαδραματίστηκαν το 2006, επί πρώτης κυβερνήσεως Μπερλουσκόνι. Αρμόδιο για τη μήνυση είναι το Δικαστήριο Υπουργών, το οποίο στέλνει την υπόθεση στο αρχείο, καθώς ο «Καβαλιέρε» ως και νυν πρωθυπουργός χαίρει ασυλίας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk