ΜΥΣΤΗΡΙΟ

Κομμένα πόδια ανθρώπων ξεβράζονται στις ακτές του Καναδά

ΒΑΝΚΟΥΒΕΡ. Μία σειρά από μακάβρια ευρήματα έχει αναστατώσει την κοινωνία του Βανκούβερ στον Καναδά και έχει προκαλέσει πονοκέφαλο στην αστυνομία και στους ιατροδικαστές. Πρόκειται για πέντε κομμένα ανθρώπινα πόδια τα οποία έχει ξεβράσει η θάλασσα σε διάστημα λίγων μηνών σε συγκεκριμένη παράκτια περιοχή της Βρετανικής Κολομβίας. Προ ημερών βρέθηκε το πέμπτο κομμένο πόδι. Το είδαν τυχαία δύο άνδρες που είχαν βγάλει βόλτα τους σκύλους τους. Κομμένο πολύ χαμηλά, στην περιοχή του αστραγάλου, μέσα σε αθλητικό παπούτσι και αριστερό, επέπλεε όχι μακριά από την ακτή του νησιού Γουέστχαμ, στις εκβολές του ποταμού Φρέιζερ, το πρωί της περασμένης Δευτέρας.

Κομμένα πόδια  ανθρώπων  ξεβράζονται  στις ακτές  του Καναδά | tovima.gr

ΒΑΝΚΟΥΒΕΡ. Μία σειρά από μακάβρια ευρήματα έχει αναστατώσει την κοινωνία του Βανκούβερ στον Καναδά και έχει προκαλέσει πονοκέφαλο στην αστυνομία και στους ιατροδικαστές. Πρόκειται για πέντε κομμένα ανθρώπινα πόδια τα οποία έχει ξεβράσει η θάλασσα σε διάστημα λίγων μηνών σε συγκεκριμένη παράκτια περιοχή της Βρετανικής Κολομβίας.

Προ ημερών βρέθηκε το πέμπτο κομμένο πόδι. Το είδαν τυχαία δύο άνδρες που είχαν βγάλει βόλτα τους σκύλους τους. Κομμένο πολύ χαμηλά, στην περιοχή του αστραγάλου, μέσα σε αθλητικό παπούτσι και αριστερό, επέπλεε όχι μακριά από την ακτή του νησιού Γουέστχαμ, στις εκβολές του ποταμού Φρέιζερ, το πρωί της περασμένης Δευτέρας.

Διαπιστώθηκε ότι βρισκόταν στο νερό για αρκετές ημέρες. Η υπόθεση εντάχθηκε στη μεγάλη έρευνα που έχει αρχίσει από τον περασμένο Αύγουστο, όταν ξεβράστηκε στην ακτή το πρώτο κομμένο πόδι, δεξιό, επίσης με αθλητικό παπούτσι μέγεθος 46. Και τα πέντε κομμένα πόδια έφεραν αθλητικά παπούτσια και ξεβράστηκαν σε μια περιοχή 90 χιλιομέτρων κατά μήκος των ακτών των Στενών της Τζόρτζια, στον βαθύ κόλπο που σχηματίζεται μεταξύ της καναδικής ακτής και του νησιού Βανκούβερ. Τέσσερα είναι αριστερά, τρία ανδρικά, μεγέθους 46, 46 και 44, και ένα γυναικείο, μεγέθους 38. Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι αποσπάστηκαν βίαια από το κάτω άκρο και το γεγονός αυτό δημιουργεί πρόσθετα ερωτήματα.

Τα ενδεχόμενα
Πρόκειται άραγε για φόνους της μαφίας, για ακρωτηριασμούς που συνδέονται με προσπάθεια διακίνησης λαθρομεταναστών, για κάποιο ασυνήθιστο ναυτικό δυστύχημα, για έργο παρανοϊκού δολοφόνου, για προϊόν φρικτών βασανιστηρίων που περιλαμβάνουν ακρωτηριασμούς; Ολα τα ενδεχόμενα εξετάζονται. Τα πέντε ευρήματα ερευνώνται στο Κέντρο Ιατροδικαστικής Ερευνας στο Πανεπιστήμιο Σάιμον Φρέιζερ του Βανκούβερ. Με τη μέθοδο του DΝΑ αναζητούνται η ταυτότητα των θυμάτων και όποια χαρακτηριστικά θα μπορούσαν να συμβάλουν στην εξακρίβωση των αιτίων θανάτου. Τεμάχια πτωμάτων ξεβράζονται συχνά στην περιοχή, πλην όμως «η περίπτωση των πέντε ποδιών σε αθλητικά παπούτσια είναι πρωτοφανής στα χρονικά», όπως είπε ο ιατροδικαστής Τζεφ Ντόλαν, χωρίς να αποκλείει το ενδεχόμενο να πρόκειται για σατανική σύμπτωση. Μια διαφορετική οπτική εξέφρασε ο ωκεανολόγος Κέρτις Εμπεσμάγερ, ειδικευμένος στη μελέτη των θαλασσίων ρευμάτων. «Οταν ένα πτώμα πέφτει στη θάλασσα και παραμείνει για αρκετό διάστημα στο νερό, κόβεται κατά μέσον όρο σε δέκα κομμάτια.Γι΄ αυτό συχνά η θάλασσα ξεβράζει πόδια,χέρια ή κεφάλια» είπε ο καναδός επιστήμονας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk