ΕΡΕΥΝΑ

Η σεξουαλική επανάσταση των 70άρηδων

Oταν η Σοφία Λόρεν είχε ρωτήσει την 80χρονη γιαγιά της Λουίζα πότε έχασε την επιθυμία για σεξ, εκείνη λέγεται ότι της απάντησε: «Δεν ξέρω αγαπητή μου, πρέπει να ρωτήσεις κάποιον άλλον,μεγαλύτερο σε ηλικία από εμένα». Οπως δείχνει νέα μελέτη, πολλοί ηλικιωμένοι συμμερίζονται αυτή την άποψη σήμερα. Ανθρωποι άνω των 70 ετών κάνουν καλύτερο και περισσότερο σεξ από ποτέ. Σουηδοί ερευνητές μελέτησαν τη σεξουαλική συμπεριφορά των…

Η σεξουαλική επανάσταση των 70άρηδων | tovima.gr

Oταν η Σοφία Λόρεν είχε ρωτήσει την 80χρονη γιαγιά της Λουίζα πότε έχασε την επιθυμία για σεξ, εκείνη λέγεται ότι της απάντησε: «Δεν ξέρω αγαπητή μου, πρέπει να ρωτήσεις κάποιον άλλον,μεγαλύτερο σε ηλικία από εμένα».

Οπως δείχνει νέα μελέτη, πολλοί ηλικιωμένοι συμμερίζονται αυτή την άποψη σήμερα. Ανθρωποι άνω των 70 ετών κάνουν καλύτερο και περισσότερο σεξ από ποτέ. Σουηδοί ερευνητές μελέτησαν τη σεξουαλική συμπεριφορά των ηλικιωμένων μέσω διεξαγωγής τεσσάρων ξεχωριστών δημοσκοπήσεων που έλαβαν χώρα σε διάστημα 30 ετώναπό το 1971 ως το 2001.

Οι επιστήμονες πήραν συνέντευξη από 1.500 άτομα ηλικίας άνω των 70 ετών σχετικά με τη σεξουαλική ζωή τους. Οπως προέκυψε, ο αριθμός των ανδρών και των γυναικών που συνεχίζουν να έχουν σεξουαλικές επαφές σε προχωρημένη ηλικία εμφανίζει συνεχή αύξηση. Στους παντρεμένους άνδρες αυξήθηκε τα τελευταία 30 χρόνια από 52% σε 68%, ενώ στις παντρεμένες γυναίκες από 38% σε 56%. Και οι ανύπανδροι, όμως, απολαμβάνουν περισσότερο σεξ- τα ποσοστά σε αυτή την ομάδα αυξήθηκαν από 34% σε 54%. Τη μεγαλύτερη, όμως, αύξηση στη σεξουαλική δραστηριότητα παρουσιάζουν, σύμφωνα με τη μελέτη, οι ανύπανδρες γυναίκες άνω των 70 ετών- παρουσιάστηκε δεκαπλασιασμός από 0,8% σε 12% τις τελευταίες τρεις δεκαετίες. Ενα σημαντικό ποσοστό των ατόμων που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση, το 31% των σεξουαλικώς ενεργών ανδρών και το 26% των σεξουαλικώς ενεργών γυναικών, είπαν ότι κάνουν σεξ μία φορά την εβδομάδα ή και πιο συχνά. Επιπλέον, η έρευνα έδειξε ότι αν και η σεξουαλική ικανοποίηση των γυναικών έχει αυξηθεί, μείωση παρουσιάζει εκείνη των ανδρών.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
  • Βηματοδότης Περί εκπροσώπων…έρημων και απρόσωπων Με αφορμή τα επαναλαμβανόμενα φαινόμενα πολιτικής κακοφωνίας και, αν μη τι άλλο, ατυχούς ενημέρωσης και... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
Helios Kiosk