Η δομή των παρακρατικών

Ο «ΧΑΡΤΗΣ» της παρακρατικής οργάνωσης Εργκενεκόν, ο οποίος βρέθηκε κατά την τελευταία έφοδο της αστυνομίας και τις συλλήψεις που έγιναν στις αρχές Ιουλίου, δημοσιεύθηκε προχθές στις τουρκικές εφημερίδες και είναι ενδεικτικός τόσο των στόχων της όσο και του βαθμού της λεπτομερούς επεξεργασίας που είχαν τα σχέδιά της να ανατρέψει την κυβέρνηση Ερντογάν.

Αυτό το οποίο εντυπωσιάζει είναι η στρατιωτική δομή της Εργκενεκόν, η οποία αποτελείτο από επτά υπηρεσίες. Συγκεκριμένα, από τη Διεύθυνση Πληροφοριών, το Τμήμα Ανάλυσης Πληροφοριών, τη Διεύθυνση Επιχειρήσεων, τη Διοίκηση Οικονομικών, το Τμήμα Ερευνας και τη Διοίκηση Θεωρίας, Σχεδιασμού και Προγραμματισμού. Υπογραμμίζεται ιδιαίτερα ότι τα κορυφαία στελέχη της οργάνωσης δεν πρέπει να έχουν στενή επαφή με τα χαμηλόβαθμα, ώστε να διασφαλίζεται η προστασία τους, και περιγράφονται διεξοδικά τα κριτήρια για τη στρατολόγηση «εμπίστων» πληροφοριοδοτών από τις Ενοπλες Δυνάμεις, οι οποίοι θα έπρεπε να ήταν «αδίστακτοι και σε θέση να δρουν ανεξάρτητα».

Στο κεφάλαιο «Πολιτικές» περιγράφονται τα βασικά σχέδια της Εργκενεκόν. Επισημαίνεται μάλιστα ότι στην εποχή της παγκοσμιοποίησης, ορισμένες δυνάμεις «είναι λογικό» να δημιουργήσουν μια «παγκόσμια κυβέρνηση» και ο μόνος τρόπος να προστατευθεί η Τουρκία από έναν τέτοιο κίνδυνο είναι να βρεθεί κάποιος να σταματήσει τους «επικίνδυνους πολιτικούς», ακόμη και δολοφονώντας τους.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk