Δέκα τόνοι τοξικά στο ναυάγιο

ΜΑΝΙΛΑ. Σταμάτησαν οι έρευνες για τον εντοπισμό των εκατοντάδων νεκρών που έχουν παγιδευτεί στο ναυάγιο του «Ρrincess of the Stars» στις Νότιες Φιλιππίνες, μετά την αποκάλυψη ότι το πλοίο μετέφερε φορτίο δέκα τόνων με τοξικά παρασιτοκτόνα. Η πλοιοκτήτρια εταιρεία υποστηρίζει πως δεν γνώριζε ότι το πλοίο μετέφερε 400 κιβώτια με το φυτοφάρμακο «εντοσουλφάν». Αξιωματούχοι των υγειονομικών υπηρεσιών προειδοποίησαν ότι το παρασιτοκτόνο μπορεί να προκαλέσει ζάλη, ναυτία, σπασμούς ακόμα και θάνατο.

Δέκα τόνοι τοξικά στο ναυάγιο | tovima.gr

ΜΑΝΙΛΑ. Σταμάτησαν οι έρευνες για τον εντοπισμό των εκατοντάδων νεκρών που έχουν παγιδευτεί στο ναυάγιο του «Ρrincess of the Stars» στις Νότιες Φιλιππίνες, μετά την αποκάλυψη ότι το πλοίο μετέφερε φορτίο δέκα τόνων με τοξικά παρασιτοκτόνα.

Η πλοιοκτήτρια εταιρεία υποστηρίζει πως δεν γνώριζε ότι το πλοίο μετέφερε 400 κιβώτια με το φυτοφάρμακο «εντοσουλφάν». Αξιωματούχοι των υγειονομικών υπηρεσιών προειδοποίησαν ότι το παρασιτοκτόνο μπορεί να προκαλέσει ζάλη, ναυτία, σπασμούς ακόμα και θάνατο. Στο πλοίο, που βούλιαξε λόγω τυφώνα, υπάρχουν επίσης καύσιμα 100.000 λίτρων.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
  • Βηματοδότης Περί εκπροσώπων…έρημων και απρόσωπων Με αφορμή τα επαναλαμβανόμενα φαινόμενα πολιτικής κακοφωνίας και, αν μη τι άλλο, ατυχούς ενημέρωσης και... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
Helios Kiosk