Σ τα γερμανικά δικαστήρια οδηγεί τον Γιάννη Αμανατίδη (φωτογραφία) η 33χρονη Μερίμα Κ. που κατάγεται από τα Σκόπια. Οπως έγινε γνωστό, ο έλληνας διεθνής επιθετικός της Αϊντραχτ κατηγορείται ότι χτύπησε την ενάγουσα σε πάρκινγκ μεγάλου εμπορικού κέντρου της Φραγκφούρτης, επειδή του είχε κλείσει τον δρόμο με το αυτοκίνητο.

Οπως αναφέρει δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας «Βild» που επικαλείται τη σχετική έκθεση της γερμανικής Αστυνομίας, «υπάρχει μια καταγγελία εις βάρος του κ. Αμανατίδη για βιαιοπραγία. Σύμφωνα με τη μάρτυρα, στο αυτοκίνητό του επέβαινε και μια γυναίκα- πιθανότατα η φίλη του-, ελληνικής καταγωγής» . Κατά το ίδιο δημοσίευμα η σύντροφος του Αμανατίδη, η τραγουδίστρια Μάρω Λύτρα, παρακολουθούσε τον καβγά, παραμένοντας εντός του τζιπ του ποδοσφαιριστή.

Η Μερίμα Κ. περιέγραψε το συμβάν ισχυριζόμενη ότι «έκανα σινιάλο και θα μπορούσε να περιμένει λίγο.Βγήκε όμως έξω από το αυτοκίνητό του και με απείλησε. Προσπάθησα να τον ηρεμήσω,αλλά αυτός με χαστούκισε δυνατά στο αριστερό μάγουλο.Το να επιτίθεται ένας άνδρας και να χτυπάει μια γυναίκα είναι μεγάλη ντροπή.Δεν θα το ξεχάσω ποτέ ». Από την πλευρά του ο Αμανατίδης υποστήριξε ότι η 33χρονη βρισκόταν σε κατάσταση υστερίας. «Δεν ακούμπησα κανέναν, ούτε την κυρία ούτε τον πατέρα της. Η υπόθεση αυτή θα ανατεθεί στον δικηγόρο μου» δήλωσε ο διεθνής επιθετικός.