Μ ολονότι με την παρουσία των Μιχάλ Ζεβλάκοφ , Χρήστου Πατσατζόγλου , Τάσου Πάντου και Βασίλη Τοροσίδη η ενίσχυση στη θέση του δεξιού οπισθοφύλακα δεν ήταν προτεραιότητα για τον Ολυμπιακό, η περίπτωση του Γιώργου Γκαλίτσιου της Λάρισας αποδεικνύεται πολύ ενδιαφέρουσα για να… αντισταθούν οι ιθύνοντες του Θρύλου.

Η αισιοδοξία στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο για την απόκτηση του 21χρονου ποδοσφαιριστή είναι διάχυτη, καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το ποσοστό μεταπώλησης (20%-30%) που θα κρατήσει η ΑΕΛ, αλλά και το γεγονός ότι ο Γκαλίτσιος θα ενσωματωθεί στους Ερυθρόλευκους μετά το τέλος της σεζόν είναι οι δύο λόγοι για τους οποίους ο Ολυμπιακός κερδίζει την κούρσα για την απόκτησή του.

Ο Γκαλίτσιος θεωρείται ο καλύτερος έλληνας δεξιός μπακ στην ηλικία του, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα υπογράψει πενταετές συμβόλαιο και οι ιθύνοντες του Θρύλου ευελπιστούν ότι μετά τον Τοροσίδη ακόμη ένας ταλαντούχος ποδοσφαιριστής θα μπορέσει αμέσως να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις του πρωταθλητισμού.

Οι Ερυθρόλευκοι, που φέρονται να έχουν καταθέσει πρόταση στον Δανό Ντάνιελ Γένσεν (ανήκει στη γερμανική Βέρντερ Βρέμης από την οποία μένει ελεύθερος το προσεχές καλοκαίρι), βρίσκονται σε μεταγραφική εγρήγορση. Η εφημερίδα της Αργεντινής «Οle» έγραψε προχθές ότι η Ιντερ μπορεί να περιπλέξει τα πράγματα για τον Φερνάντο Μπελούσι, αλλά στη συνέχεια του ρεπορτάζ αναφερόταν ότι ο μέσος της Ρίβερ Πλέιτ θα αναχωρήσει από το Μπουένος Αϊρες σήμερα, προκειμένου να βρίσκεται αύριο (ίσως και σήμερα αργά το βράδυ) στην Αθήνα για μόνιμη εγκατάσταση. Ο Μπελούσι θα ενσωματωθεί αμέσως στη νέα ομάδα του και αν είναι σε κατάλληλη αγωνιστική κατάσταση ενδεχομένως να συμπεριληφθεί σε κάποιο από τα δύο παιχνίδια του Ολυμπιακού με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό για το Πρωτάθλημα (13 Ιανουαρίου) και το Κύπελλο (16 Ιανουαρίου).

Αντιθέτως εξελίξεις δεν υπάρχουν σχετικά με τον Γένσεν. Οι Ερυθρόλευκοι προσπαθούν να βγάλουν «λαγό από το καπέλο τους», κλείνοντας τον ποδοσφαιριστή από τώρα για το καλοκαίρι ως ελεύθερο, όμως αναμένεται να αντιμετωπίσουν ανταγωνισμό. Μια πρόταση ανανέωσης από τη γερμανική ομάδα ή μια πρόταση για νέο συμβόλαιο από κάποιον άλλον ευρωπαϊκό σύλλογο πιθανότατα θα περιπλέξει τα πράγματα και θα δυσκολέψει πολύ την υπόθεση για τον Θρύλο. Η πλευρά του Γένσεν ισχυρίζεται ότι έχουν ήδη εκφράσει ενδιαφέρον ισπανικές ομάδες που γνωρίζουν τον δανό διεθνή από το επιτυχημένο πέρασμά του από τη Μούρθια, ενώ η Αγγλία είναι πάντοτε ένας ελκυστικός και συνηθισμένος προορισμός για ποδοσφαιριστές από τις σκανδιναβικές χώρες.

Μετά το τέλος των μεταγραφικών υποθέσεων, οι άνθρωποι του Ολυμπιακού θα στρέψουν την προσοχή τους στο εσωτερικό μέτωπο.

Εκτός από τον Αντώνη Νικοπολίδη και ο Ντάρκο Κοβάτσεβιτς είναι θετικός στην ανανέωση της παραμονής του στον Θρύλο και φαίνεται ότι οι δύο ποδοσφαιριστές, μαζί με τους Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς και Ακη Στολτίδη θα κληθούν σύντομα να διαπραγματευτούν νέο συμβόλαιο με τους Ερυθρολεύκους. Εξάλλου η «Gazzeta dello Sport» είχε χθες αναφορά στην πρόταση του Ολυμπιακού προς τη Γιουβέντους για δανεισμό του αργεντινού μέσου Σέρχιο Αλμιρόν, αναφέροντας ότι η ελληνική ομάδα προτείνει ρήτρα 7 εκατ. ευρώ για αγορά του ποδοσφαιριστή το ερχόμενο καλοκαίρι.

Ωστόσο οι Ερυθρόλευκοι υποβαθμίζουν πλέον το θέμα, ενώ κατά τον μάνατζερ του παίκτη κ. Κλαούντιο Βαγκέζι οι ιθύνοντες της Γιούβε είναι διατεθειμένοι να κρατήσουν τον Αλμιρόν ως το καλοκαίρι, δίνοντάς του ακόμη μία ευκαιρία να δείξει ότι αξίζει να παραμείνει στη Γηραιά Κυρία.