Οργή για τον διασυρμό στο Πεκίνο

O υπουργός Πολιτισμού κ. Μιχάλης Λιάπης, μεταξύ άλλων, δήλωσε χθες: «Θέλω να εκφράσω όχι μόνο την απογοήτευσή μου αλλά και την οργή μου για το νέο κρούσμα ντόπινγκ που καταγράφηκε.Η Πολιτεία δείχνει μηδενική ανοχή.Η λογική “κερδίζω τα μετάλλια με κάθε τίμημα” είναι μακριά από το “ευ αγωνίζεσθαι”,του οποίου η Ελλάδα οφείλει να είναι θεματοφύλακας. Τα κρούσματα αυτά κάνουν ακόμα πιο απαραίτητη τη θεσμική παρέμβαση που επιχειρούμε για να διασφαλίσουμε πιο καθαρό αθλητισμό.Τώρα που θα ανοίξει η Βουλή καταθέτουμε ένα πλέγμα νέων ρυθμίσεων για αυστηρότερη και πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση του ντόπινγκ.

Οργή για τον  διασυρμό στο Πεκίνο | tovima.gr

O υπουργός Πολιτισμού κ. Μιχάλης Λιάπης, μεταξύ άλλων, δήλωσε χθες: «Θέλω να εκφράσω όχι μόνο την απογοήτευσή μου αλλά και την οργή μου για το νέο κρούσμα ντόπινγκ που καταγράφηκε.Η Πολιτεία δείχνει μηδενική ανοχή.Η λογική “κερδίζω τα μετάλλια με κάθε τίμημα” είναι μακριά από το “ευ αγωνίζεσθαι”,του οποίου η Ελλάδα οφείλει να είναι θεματοφύλακας. Τα κρούσματα αυτά κάνουν ακόμα πιο απαραίτητη τη θεσμική παρέμβαση που επιχειρούμε για να διασφαλίσουμε πιο καθαρό αθλητισμό.Τώρα που θα ανοίξει η Βουλή καταθέτουμε ένα πλέγμα νέων ρυθμίσεων για αυστηρότερη και πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση του ντόπινγκ.Και τα προνόμια των αθλητών θα καθοριστούν με ιδιαίτερα αυστηρές προϋποθέσεις.Δεν μπορούμε να επιτρέπουμε σε ορισμένους να σπιλώνουν την προσπάθεια του συνόλου του ελληνικού αθλητισμού.Είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε ένα τέλος.Οσοι δεν είναι καθαροί δεν έχουν καμία θέση στις ελληνικές ομάδες».

«Στενοχωρήθηκα αφάνταστα για τη Χαλκιά γιατί της έχω αδυναμία.Εκανε όμως λάθος» δήλωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού κ. Γιάννης Ιωαννίδης που βρίσκεται από την Κυριακή στο Πεκίνο και πρόσθεσε: «Κακώς έδωσε το δικαίωμα να δικαιωθούν αυτοί που την πολέμησαν.Πληρώνουμε άλλες αμαρτίες και δίνουμε το δικαίωμα στη ΔΟΕ να μας κυνηγάει.Ας είμαστε σωστοί.Θα πάρουμε αυστηρότερα μέτρα αλλά να μην καταστρέψουμε τον αθλητισμό».

Σε πολύ πιο σκληρούς τόνους αναφέρθηκε στο θέμα ο πρόεδρος της ΕΟΕ κ. Μίνως Κυριακού που σε δηλώσεις του δεν θέλησε καν να πει το όνομα της Χαλκιά. «Η κυρία αυτή έφυγε και από το Χωριό και από την πρωτεύουσα της Κίνας και είναι καθ΄ οδόν προς την Ελλάδα.Η ντροπή δεν ανήκει στον αθλητή.Ο αθλητής εκπροσωπεί τη χώρα του,εκπροσωπεί την Ελλάδα.Το ντόπινγκ λερώνει το όνομα της χώρας μας και αυτό το πράγμα δεν πρέπει να μένει ατιμώρητο.Ως σήμερα δυστυχώς έχει μείνει ατιμώρητο.Το να φας δύο χρόνια αποκλεισμό είναι αστείο.Αν με ρωτήσετε εμένα τι θα έπρεπε να γινόταν,σας απαντώ αποκλεισμό διά βίου. Ηδη η ΔΟΕ έχει αποφασίσει ότι αν τιμωρηθείς με ποινή έξι μηνών δεν πας σε Ολυμπιακούς Αγώνες.Εγώ είμαι υπέρ των αυστηρότατων κυρώσεων,γιατί στο τέλος τέλος,τα άλλα παιδιά που είναι καθαρά δεν φταίνε.Δεν είναι καλό παράδειγμα το ότι σε κάνω αξιωματικό και να τρέχουν όλοι να γίνουν αξιωματικοί παίρνοντας την ντόπα».

Εξάλλου, σε δηλώσεις του στο Reuters ο κ. Κυριακού αναφέρθηκε και στα περί δολιοφθοράς τονίζοντας: «Δεν νομίζω, ότι τους βάζουν κάτι στο ποτό τους ή στις βιταμίνες τους.Ολοι χρησιμοποιούν την ίδια δικαιολογία.Αλλά κατά τη γνώμη μου δεν πρέπει να τιμωρούνται μόνο οι αθλητές.Πρέπει να τιμωρούνται και αυτοί που τους προσφέρουν αυτές τις ουσίες, είτε είναι προπονητές,είτε παράγοντες,είτε αθλητές,πρέπει να διώκονται,να τιμωρούνται και να μένουν εκτός του αθλητικού συστήματος για πάντα». Χθες ο κ. Κυριακού επανήλθε μιλώντας στο Αssociated Ρress για «οργανωμένο έγκλημα στην Ελλάδα.Φαίνεται ότι υπάρχει πολύ χρήμα κρυμμένο εδώ και υπάρχει πολύ μεγάλο κέρδος»!

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αθλητισμός
ΒΗΜΑτοδότης
  • Βηματοδότης Περί εκπροσώπων…έρημων και απρόσωπων Με αφορμή τα επαναλαμβανόμενα φαινόμενα πολιτικής κακοφωνίας και, αν μη τι άλλο, ατυχούς ενημέρωσης και... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
Helios Kiosk