Στην ομάδα που επέλεξε να χρησιμοποιήσει ο κ. Τάκης Λεμονής απέναντι στη Λάρισα για το Σούπερ Καπ ο Κώστας Μενδρινός θα πρέπει να αισθανόταν για πρώτη φορά στον Ολυμπιακό… παλιοσειρά. Ο 22χρονος μέσος, ο οποίος κινδυνεύει να μείνει… αιώνιο ταλέντο, μίλησε με τους Αριστείδη Σοϊλέδη, Γιώργο Κατσικογιάννη και Ανδρέα Βασιλόγιαννη πριν από την έναρξη του αγώνα, γνωρίζοντας πώς αισθάνεται ένας νεαρός όταν αγωνίζεται με την πρώτη ομάδα.

Από τον γνωστό πλέον Κώστα Μήτρογλουως τον «Τζόλε της Ρούμελης» Σοϊλέδη, ο Ολυμπιακός δείχνει, ίσως για πρώτη φορά ύστερα από χρόνια, να επενδύει σε πραγματικά μικρούς σε ηλικία και ταλαντούχους ποδοσφαιριστές. Σύμφωνοι, τον 19χρονο πρώην επιθετικό της Γκλάντμπαχ Μήτρογλου τον γνωρίσαμε πρώτα ως βασικό στέλεχος της Εθνικής Νέων το καλοκαίρι και έπειτα ως ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού, όμως τα άλλα μέλη της νουβέλ βαγκ του Θρύλου μόλις αρχίζουν να «συστήνονται» στο ποδοσφαιρικό κοινό.

Αυτός που άφησε τις περισσότερες υποσχέσεις είναι ο Σοϊλέδης, ο οποίος έκανε τη σέντρα στο τέρμα που σημείωσε ο Μήτρογλου. Γεννημένος στις 2 Αυγούστου 1991, ο εκ Θήβας 16χρονος αριστερός χαφ (εξ ου και το «Τζόλε της Ρούμελης») έκανε την παρθενική εμφάνισή του με την πρώτη ομάδα και αποτελεί ένα από τα αρκετά μέλη του Θρύλου που αγωνίζονται σε Εθνική Παίδων. Ουσιαστικά παίζει οργανωμένο ποδόσφαιρο για πρώτη φορά και οι άνθρωποι του Ολυμπιακού θεωρούν ότι αν βελτιώσει μερικά πράγματα στο παιχνίδι του (όπως, κυρίως, τις τοποθετήσεις του) θα κάνει σπουδαία καριέρα. Ακριβώς πριν από έναν μήνα ο Σοϊλέδης υπέγραψε τριετές επαγγελματικό συμβόλαιο. Ο Βασιλόγιαννης είναι γεννημένος στις 21 Φεβρουαρίου 1991 και αποκτήθηκε από τη Γ. Σ. Δύνη Αχαΐας. Πρόκειται επίσης για ποδοσφαιριστή γραμμής και στον Ολυμπιακό δηλώνουν βέβαιοι ότι σε έναν χρόνο θα μπορέσει να δώσει ανάσες στον Λουτσιάνο Γκαλέτι, παίρνοντας χρόνο συμμετοχής και κερδίζοντας εμπειρίες με την πρώτη ομάδα. Ο Γιώργος Κατσικογιάννης, γιος του παλιού ποδοσφαιριστή του Εθνικού Γιάννη Κατσικογιάννη , είναι γεννημένος το 1988 και αγωνίζεται ως αμυντικός μέσος. Η δουλειά που γίνεται τούτη τη σεζόν στον Ολυμπιακό, έπειτα και από την πρόσληψη του κ. Γιάννη Χριστόπουλου (έχει εργαστεί σε Παναθηναϊκό και ΑΕΚ) από τον κ. Ιλια Ιβιτς, δεν αφορά μόνο τους πιτσιρικάδες που αγωνίστηκαν προχθές εναντίον της Λάρισας. Οι Λευτέρης Ματσούκας , Γιαννούλης Φακίνος και Βασίλης Λαμπρόπουλος αγωνίστηκαν κατά του Λουξεμβούργου στο τελευταίο ματς της Εθνικής Νέων και προκρίθηκαν στο επονομαζόμενο Ελίτ Γκρουπ, ενώ ο 16χρονος Κυργιάκος Παπαδόπουλος , ανακάλυψη του κ. Αλέκου Ράντου από την Κατερίνη, εντυπωσίασε μετέχοντας το καλοκαίρι στην προετοιμασία της πρώτης ομάδας Ο κ. Χριστόπουλος έκανε το καλοκαίρι ξεσκαρτάρισμα στην ομάδα των Νέων, η οποία είναι η μικρότερη σε μέσο όρο ηλικίας ομάδα του πρωταθλήματος και για αυτό δεν έχει ανάλογα αποτελέσματα στο πρωτάθλημα. Σε αυτή τη φάση, κρίνουν οι παράγοντες του Θρύλου, τα αποτελέσματα δεν μετρούν όσο η σωστή ποδοσφαιρική διαπαιδαγώγηση των παιδιών. Εξάλλου τις τελευταίες ημέρες ο Ολυμπιακός δοκιμάζει τέσσερις νεαρούς Βραζιλιάνους στις προπονήσεις. Οι δύο είναι γεννημένοι το 1991, ενώ οι άλλοι δύο είναι 11χρονα παιδιά και θα μείνουν περίπου 10 ημέρες στην Ελλάδα. Ο κ. Ιβιτς συστήνει προσοχή και υπομονή σε αυτά τα παιδιά, γνωρίζοντας ότι βρίσκονται σε ευαίσθητες ηλικίες. Φαίνεται όμως ότι δεν δείχνει την ίδια υπομονή και με τον 24χρονο αμυντικό χαφ Μάρκο Νε από την Ακτή Ελεφαντοστού. Ο τεχνικός διευθυντής του Θρύλου φέρεται κατά πληροφορίες να επικοινώνησε με τον ατζέντη κ. Ντμίτρι Σέλουκ, προκειμένου να τον ενημερώσει ότι ο Ολυμπιακός επιθυμεί να αποδεσμεύσει τον πελάτη του.