Η διακοπή αθλητικών μεταδόσεων «όπλο» της ΕΒU κατά του ντόπινγκ

Με διακοπή των κορυφαίων τηλεοπτικών αθλητικών μεταδόσεων απειλεί η Ευρωπαϊκή Ενωση Μεταδόσεων (ΕΒU) σε περίπτωση που οι διεθνείς αθλητικές ομοσπονδίες δεν δώσουν εγγυήσεις ότι θα διεξάγουν αμείλικτο πόλεμο κατά του ντόπινγκ. Εν όψει και των Ολυμπιακών Αγώνων, η ΕΒU στα νέα συμβόλαια που θα παρουσιάσει στις αρμόδιες ομοσπονδίες, μεταξύ των άλλων, θα ζητεί να αποδέχονται τους όρους και τις αποφάσεις της WΑDΑ, αλλιώς προειδοποιεί ότι θα υποστούν τις δικές της κυρώσεις όσον αφορά τα τηλεοπτικά δικαιώματα και τις ώρες μετάδοσης των αθλητικών γεγονότων.

Η διακοπή αθλητικών μεταδόσεων  «όπλο» της ΕΒU κατά του ντόπινγκ | tovima.gr

Με διακοπή των κορυφαίων τηλεοπτικών αθλητικών μεταδόσεων απειλεί η Ευρωπαϊκή Ενωση Μεταδόσεων (ΕΒU) σε περίπτωση που οι διεθνείς αθλητικές ομοσπονδίες δεν δώσουν εγγυήσεις ότι θα διεξάγουν αμείλικτο πόλεμο κατά του ντόπινγκ. Εν όψει και των Ολυμπιακών Αγώνων, η ΕΒU στα νέα συμβόλαια που θα παρουσιάσει στις αρμόδιες ομοσπονδίες, μεταξύ των άλλων, θα ζητεί να αποδέχονται τους όρους και τις αποφάσεις της WΑDΑ, αλλιώς προειδοποιεί ότι θα υποστούν τις δικές της κυρώσεις όσον αφορά τα τηλεοπτικά δικαιώματα και τις ώρες μετάδοσης των αθλητικών γεγονότων. « Ο αριθμός των υποθέσεων ντόπινγκ τον τελευταίο χρόνο έχει δυναμώσει την απόφασή μας να ζητήσουμε από τις ομοσπονδίες με τις οποίες συνεργαζόμαστε να κάνουν το παν για την αντιμετώπιση της μάστιγας του ντόπινγκ.

Είμαστε υποχρεωμένοι να λάβουμε μέτρα ώστε να είμαστε βέβαιοι ότι οι τηλεθεατές μας θα απολαμβάνουν καθαρό αθλητικό θέαμα. Αν οι συνεργάτες μας δεν θα εκπληρώνουν τις εγγυήσεις που αναφέρονται στα συμβόλαια θα υπάρχουν κυρώσεις στα τηλεοπτικά δικαιώματα. Δεχόμαστε ότι θα υπάρξουν κάποια κρούσματα ντόπινγκ, αλλά θέλουμε να είμαστε σίγουροι ότι οι ομοσπονδίες από την πλευρά τους κάνουν τα πάντα για την καταπολέμηση του φαινομένου » δήλωσε ο γενικός διευθυντής της ΕΒU κ. Ζαν Ρεβεγιόν. Υπενθυμίζεται ότι το καλοκαίρι του 2007 τα γερμανικά δίκτυα ΑRD και ΖDF είχαν ακυρώσει τη μετάδοση του ποδηλατικού γύρου της Γαλλίας επειδή ο γερμανός ποδηλάτης Πάτρικ Σίνκεβιτς βρέθηκε θετικός σε τεστοστερόνη. Στην περίπτωση που επιβληθούν κυρώσεις από την ΕΒU είναι πολύ πιθανόν οι διεθνείς ομοσπονδίες να στραφούν εναντίον των αθλητών εξαιτίας των οποίων θα υπάρξουν λύσεις συμβολαίων και απώλεια εισοδημάτων. Πριν από μερικές εβδομάδες η Πειθαρχική Επιτροπή της FΙFΑ επιδίκασε ποσόν 12 εκατ. ευρώ υπέρ της Τσέσλι και σε βάρος του ρουμάνου επιθετικού Αντριαν Μούτου επειδή ο τελευταίος βρέθηκε θετικός σε κοκαΐνη, με αποτέλεσμα η ομάδα του Λονδίνου να χάσει, μεταξύ άλλων, τα χρήματα τα οποία κατέβαλε στη Γιουβέντους για την απόκτησή του.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αθλητισμός
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk