Το θαυμάσιο βολέ του Βόσνιου Σανέλ Γιάχιτς στο 72΄ έκρινε τον χθεσινό επαναληπτικό προημιτελικό (1-0) ανάμεσα στον Αρη και στην Ξάνθη, με τους Θεσσαλονικείς να πανηγυρίζουν τη συμμετοχή τους στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδος. Εκεί όπου περιμένει ήδη ο Ατρόμητος του περυσινού προπονητή του Αρη κ. Γκιγέρμο Ογιος. Μολονότι το γκολ των Κιτρίνων άργησε να επιτευχθεί, ο κ. Ντούσαν Μπάγεβιτς έδωσε εξ αρχής επιθετικό προσανατολισμό στην ομάδα του και ο Αρης είχε τον έλεγχο στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού. Με κινητικούς τους κλασικούς επιθετικούς Φελίπε,Κόκε, σε καλή μέρα τους μέσους Ιβιτς,Σιστόν και στην άμυνα τους Παπαδόπουλο,Ρονάλντο να μην επιτρέπουν πολλές πρωτοβουλίες στους Ρατζίνσκι,Λαμπριάκο, ο Αρης είχε τον πρώτο λόγο απέναντι στη θρακική ομάδα που πόνταρε στο 0-0 του πρώτου ματς αλλά στις αντεπιθέσεις της ήταν νωχελική.
Οι παίκτες της Ξάνθης αφυπνίστηκαν μετά το γκολ που δέχθηκαν αλλά σε τρεις περιπτώσεις (με τους Τόμιτς, Ρατζίνσκι, Κιντάνα ) δεν κατάφεραν να πετύχουν την ισοφάριση-πρόκριση.
Σημείο αναφοράς η ένταση στο τέλος του 90λέπτου όταν δεν τηρήθηκε το fair play από τους παίκτες της Ξάνθης σε τραυματισμό του Νεμπεγλέρα με αποτέλεσμα- στις συμπλοκές- την αποβολή του Παπαδόπουλου του Αρη, ενώ ίσως έπρεπε να αποβληθεί για τον ίδιο λόγο και ο Παπαδημητρίου .
Στα ημιτελικά (πρώτο ματς 2/4 στο «Κλ. Βικελίδης») ο Αρης θα αντιμετωπίσει τον Ατρόμητο, που προκρίθηκε προχθές έναντι του ΟΦΗ, κυριολεκτικά στο… και πέντε. Με το πρώτο ματς στο Περιστέρι να έχει λήξει 3-1, ο ΟΦΗ έφτασε αρχικά σε σκορ πρόκρισης με γκολ των Σίμιτς (67΄) και Ταραλίδη (72΄), όμως ο Ατρόμητος μείωσε (2-1) στο 96΄ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Λουτσιάνο και πέρασε στους «4». Η ομάδα της Κρήτης πάντως με ανακοίνωσή της διαμαρτύρεται εντονότατα για τη διαιτησία του κ. Κάκκου.
Στον άλλον ημιτελικό θα αναμετρηθούν η μεγάλη έκπληξη του θεσμού, ο Θρασύβουλος, που προχθές νίκησε 3-1 μέσα στο Αλκαζάρ την κάτοχο του Κυπέλλου Λάρισα (είχε επικρατήσει 1-0 και στη Φυλή) με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Χουάν Μπαριέντος ο οποίος σκόραρε και τα τρία τέρματα (50΄, 74΄, 89΄, είχε ισοφαρίσει προσωρινά στο 70΄ ο Μετίν ) με τον Ολυμπιακό (πρώτο ματς στη Φυλή). Ο τελευταίος προκρίθηκε με ισοπαλία 2-2 με τον Ηρακλή στο Καυτανζόγλειο ( Ααρόν 42΄, Ριμπέιρο 88΄- Νούνιες 10΄, Μήτρογλου 23΄, πρώτος αγώνας 2-0 υπέρ του Ολυμπιακού).
Οι συναντήσεις των ημιτελικών έχουν προγραμματιστεί για τις 2 και 16 Απριλίου, με πιθανή αλλαγή της δεύτερης ημερομηνίας.