ΥΠΕΧΩΔΕ: Μειώθηκαν τα σκουπίδια το 2007

Τ ην απόφαση ανακήρυξης του 2009 ως Ετους Ανακύκλωσης για την Ελλάδα ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας του ΥΠΕΧΩΔΕ κ. Ευ.Μπαλτάς μιλώντας χθες στο συνέδριο του ΤΕΕ με θέμα «Η κοινωνία της ανακύκλωσης: παρόν και προοπτικές στην Ελλάδα», που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Ο κ. Μπαλτάς ανέφερε ότι το 2007 εκτιμάται πως επετεύχθη μείωση του όγκου των σκουπιδιών κατά 5 εκατ. κυβικά μέτρα, με αποτέλεσμα τη μείωση, αντίστοιχα, των απαιτήσεων για χώρους ταφής απορριμμάτων, ενώ τόνισε ότι το θέμα, εκτός από την περιβαλλοντική και κοινωνική διάσταση που έχει, αποτελεί πλέον και μια ευκαιρία για τις επιχειρήσεις.

ΥΠΕΧΩΔΕ:  Μειώθηκαν τα  σκουπίδια το 2007 | tovima.gr

Τ ην απόφαση ανακήρυξης του 2009 ως Ετους Ανακύκλωσης για την Ελλάδα ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας του ΥΠΕΧΩΔΕ κ. Ευ.Μπαλτάς μιλώντας χθες στο συνέδριο του ΤΕΕ με θέμα «Η κοινωνία της ανακύκλωσης: παρόν και προοπτικές στην Ελλάδα», που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Ο κ. Μπαλτάς ανέφερε ότι το 2007 εκτιμάται πως επετεύχθη μείωση του όγκου των σκουπιδιών κατά 5 εκατ. κυβικά μέτρα, με αποτέλεσμα τη μείωση, αντίστοιχα, των απαιτήσεων για χώρους ταφής απορριμμάτων, ενώ τόνισε ότι το θέμα, εκτός από την περιβαλλοντική και κοινωνική διάσταση που έχει, αποτελεί πλέον και μια ευκαιρία για τις επιχειρήσεις. Ηδη η ανακύκλωση των αποβλήτων παρουσιάζει αξιοσημείωτο ρυθμό ανάπτυξης και κύκλο εργασιών που εκτιμάται ότι υπερβαίνει τα 100 δισ. ευρώ στην ΕΕ, δημιουργώντας χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας.

Το ΥΠΕΧΩΔΕ, σημείωσε, έχει κάνει μεγάλη προσπάθεια προς την κατεύθυνση της ανακύκλωσης, ενώ οριστικοποίησε τα επιπλέον οικονομικά κίνητρα που θα δοθούν στους δήμους, στους οποίους θα διαθέσει 20.000 μπλε κάδους μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια.

«Η Ελλάδα είναι η πρωτεύουσα των σκουπιδιών της Ευρώπης» τόνισε από την πλευρά του ο βουλευτής του ΠαΣοΚ κ. Σπ.Κουβέλης, σημειώνοντας την ανάγκη για μετατροπή των Χώρων Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) σε Χώρους Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ) και για οριστικό κλείσιμο των περισσοτέρων από τους 1.200 Χώρους Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων (ΧΑΔΑ).

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk