Χορήγηση αντικαρκινικού εμβολίου από το ΙΚΑ

Σε διαπραγματεύσεις με τις δύο εταιρείες που διακινούν το εμβόλιο κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας προχωρεί η διοίκηση του ΙΚΑ, προκειμένου να επιτύχει καλύτερη τιμή για τη δωρεάν διάθεσή του- από τα μέσα Σεπτεμβρίουστους ασφαλισμένους του ιδρύματος. Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση «η διοίκηση του ΙΚΑ ανέθεσε σε ειδική επιστημονική επιτροπή γιατρών του ιδρύματος την εξέταση της επιστημονικής και επιδημιολογικής πλευράς της χορήγησης του εμβολίου ώστε να διευκολύνονται οι ασφαλισμένοι και να διασφαλίζεται η δημόσια υγεία,αλλά με το μικρότερο δυνατό κόστος για το ίδρυμα, η οποία και υπέβαλε,προ ολίγων ημερών,πόρισμα στο συμβούλιο διοίκησης».

Χορήγηση  αντικαρκινικού  εμβολίου  από το ΙΚΑ | tovima.gr

Σε διαπραγματεύσεις με τις δύο εταιρείες που διακινούν το εμβόλιο κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας προχωρεί η διοίκηση του ΙΚΑ, προκειμένου να επιτύχει καλύτερη τιμή για τη δωρεάν διάθεσή του- από τα μέσα Σεπτεμβρίουστους ασφαλισμένους του ιδρύματος.

Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση «η διοίκηση του ΙΚΑ ανέθεσε σε ειδική επιστημονική επιτροπή γιατρών του ιδρύματος την εξέταση της επιστημονικής και επιδημιολογικής πλευράς της χορήγησης του εμβολίου ώστε να διευκολύνονται οι ασφαλισμένοι και να διασφαλίζεται η δημόσια υγεία,αλλά με το μικρότερο δυνατό κόστος για το ίδρυμα, η οποία και υπέβαλε,προ ολίγων ημερών,πόρισμα στο συμβούλιο διοίκησης». Επίσης, έχει τεθεί ερώτημα προς το υπουργείο Υγείας για το κατά πόσον τα δύο εμβόλια που κυκλοφορούν είναι ισοδύναμα, δεδομένου ότι ορισμένες χώρες επέλεξαν ένα εκ των δύο.

Σύμφωνα με υπολογισμούς των αρμοδίων του ΙΚΑ, το κόστος χορήγησης του συγκεκριμένου εμβολίου για τις ηλικίες 12-15 ετών ξεπερνάει τα 100 εκατ. ευρώ. Πάντως διευκρινίζεται ότι «το εμβόλιο δεν θεραπεύει μια άμεση και επείγουσα ανάγκη, αλλά λειτουργεί προληπτικά έναντι πιθανής μελλοντικής εμφάνισης καρκίνου του τραχήλου της μήτρας». Η χορήγηση του εμβολίου για τις ηλικίες 12-15 ετών αναμένεται να ξεκινήσει στα μέσα Σεπτεμβρίου. Για τις ηλικίες 16-26 ετών θα ακολουθηθεί ειδική διαδικασία, για την οποία θα ενημερωθούν οι ασφαλισμένοι του ιδρύματος. Οσες γυναίκες επιθυμούν να εμβολιαστούν από σήμερα ως και τα μέσα Σεπτεμβρίου θα πρέπει να επισκεφθούν τις Μονάδες Υγείας του ΙΚΑ για τη συνταγογράφηση του εμβολίου από γιατρό του ιδρύματος. Ταυτόχρονα, αποφασίστηκε η καταγραφή των εμβολιαζόμενων γυναικών ώστε να τηρηθεί αρχείο για επιδημιολογικούς λόγους.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk