ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

Χιλιάδες χρήστες σε λίστες αναμονής

Δ ιπλασιάστηκε την τελευταία πενταετία ο αριθμός των τοξικομανών που βρίσκονται σε λίστα αναμονής για ένταξη σε κάποιο από τα προγράμματα υποκατάστασης (με μεθαδόνη και βουπρενορφίνη). Το 2003 στη λίστα αναμονής περιλαμβάνονταν 2.500 άτομα και σήμερα περίπου 5.000. Για την ένταξή τους σε πρόγραμμα θα πρέπει να περιμένουν άλλα πέντε χρόνια. Τα παραπάνω κατήγγειλαν χθες, με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών, ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠαΣοΚ για θέματα Υγείας κ.

Δ ιπλασιάστηκε την τελευταία πενταετία ο αριθμός των τοξικομανών που βρίσκονται σε λίστα αναμονής για ένταξη σε κάποιο από τα προγράμματα υποκατάστασης (με μεθαδόνη και βουπρενορφίνη). Το 2003 στη λίστα αναμονής περιλαμβάνονταν 2.500 άτομα και σήμερα περίπου 5.000. Για την ένταξή τους σε πρόγραμμα θα πρέπει να περιμένουν άλλα πέντε χρόνια.

Τα παραπάνω κατήγγειλαν χθες, με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών, ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠαΣοΚ για θέματα Υγείας κ. Γ. Φλωρίδης, ο εισηγητής του ΚΤΕ Υγείας κ. Μ. Σκουλάκης και η γραμματέας του τομέα Υγείας του ΠαΣοΚ αρμόδια για θέματα Ψυχικής Υγείας και Εξαρτήσεων κυρία Μένη Μαλιώρη μετά τη συνάντησή τους με εργαζομένους του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ). «Αν κάνουμε έναν απολογισμό της πολιτικής της κυβέρνησης αυτά τα χρόνια στον τομέα των ναρκωτικών αυτός θα είναι εξαιρετικά απογοητευτικός. Ο κ.Καραμανλής είχε υποσχεθεί με τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησής τουότι θα εξαφανίσει ως το τέλος του 2004 τις λίστες αναμονής για την υπαγωγή στο πρόγραμμα απεξάρτησης του ΟΚΑΝΑ» δήλωσε ο κ. Φλωρίδης. «Αν διατίθεντο αυτή τη στιγμή περίπου 500.000 ευρώ στα δύο οργανωμένα ή προς οργάνωση Κέντρα της Αθήνας,στο Περιστέρι και στην Καποδιστρίου,θα μπορούσαν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να προωθηθούν τουλάχιστον 1.000

άτομα από τις λίστες αναμονής» πρόσθεσε.

Οι υπεύθυνοι του Τομέα Υγείας του ΠαΣοΚ αναφέρθηκαν και στα κέντρα πρόληψης, οι εργαζόμενοι των οποίων απεργούν σήμερα καθώς τούς οφείλονται από πέρυσι 9 εκατ. ευρώ. Οι εργαζόμενοι στα κέντρα πρόληψης, καθώς και οι συνάδελφοί τους από τον ΟΚΑΝΑ, οργανώνουν σήμερα στις 10 π.μ. συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Ομονοίας και πορεία προς το υπουργείο Υγείας. Την ίδια ώρα οι εργαζόμενοι των κέντρων της Θεσσαλονίκης θα συγκεντρωθούν στην πλατεία Αριστοτέλους.

Ανακοίνωση εξέδωσε χθες το απόγευμα το υπουργείο Υγείας, απαντώντας στις καταγγελίες των υπευθύνων του Τομέα Υγείας του ΠαΣοΚ. Μεταξύ άλλων αναφέρουν ότι «είναι η πρώτη φορά όπου η ελληνική πολιτεία εκπονεί και θέτει τις βάσεις για την ουσιαστική αντιμετώπιση των ναρκωτικών σε εθνικό επίπεδο με την κατάθεση Εθνικού Σχεδίου Δράσης 2008-2012».

* Εκδηλώσεις κατά των ναρκωτικών οργανώνουν σήμερα το ΚΚΕ και η ΚΝΕ στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη με σύνθημα «Στόχος μου η ζωή- Οχι η ζωή μου στόχος». Στην πλατεία Συντάγματος θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στις 7.30 το απόγευμα, η οποία θα περιλαμβάνει πολιτιστικό πρόγραμμα. Την ίδια ώρα συγκέντρωση θα γίνει στο Αγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη και θα ακολουθήσει πορεία ως την παραλία της πόλης, όπου έχουν προγραμματιστεί εκδηλώσεις του ΚΕΘΕΑ (Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων).

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Ibiza, Mykonos και .... Πλάκα Το δημοφιλέστατο νησί της Ισπανίας με τους κορυφαίους DJ μοιάζει τόσο μακρινό αυτή τη δύσκολη λόγω COVID-19 εποχή. Ακόμα... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk