«Το νέο λογισμικό ευθύνεται για το ΤΕΤRΑ»

Στην «εκτεταμένη αναβάθμιση λογισμικού», η οποία πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Ιούνιο, αποδίδει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης τα προβλήματα που παρατηρήθηκαν στα ασύρματα δίκτυα Τetra της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛ.ΑΣ). Με αφορμή χθεσινό δημοσίευμα του «Βήματος», το οποίο περιέγραφε τις δυσλειτουργίες που καταγράφονται στις ραδιοεπικοινωνίες των αστυνομικών υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ., το υπουργείο Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία επισημαίνει ότι «τον Ιούνιο πραγματοποιήθηκε εκτεταμένη αναβάθμιση λογισμικούγια την εξασφάλιση καλύτερης και πλέον ποιοτικής παροχής υπηρεσιών,στην οποία ενδεχομένως οφείλεται η χρονικά περιορισμένη δυσλειτουργία που παρατηρήθηκε».

Στην «εκτεταμένη αναβάθμιση λογισμικού», η οποία πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Ιούνιο, αποδίδει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης τα προβλήματα που παρατηρήθηκαν στα ασύρματα δίκτυα Τetra της Ελληνικής Αστυνομίας
(ΕΛ.ΑΣ). Με αφορμή χθεσινό δημοσίευμα του «Βήματος», το οποίο περιέγραφε τις δυσλειτουργίες που καταγράφονται στις ραδιοεπικοινωνίες των αστυνομικών υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ., το υπουργείο Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης εξέδωσε ανακοίνωση
με την οποία επισημαίνει ότι «τον Ιούνιο πραγματοποιήθηκε εκτεταμένη αναβάθμιση λογισμικούγια την εξασφάλιση καλύτερης και πλέον ποιοτικής παροχής υπηρεσιών,στην οποία ενδεχομένως οφείλεται η χρονικά περιορισμένη δυσλειτουργία που παρατηρήθηκε».
Για την αποφυγή προβλημάτων ραδιοκάλυψης που έχουν εντοπισθεί σε περισσότερες από 20 περιοχές της Αττικής, όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης, η εταιρεία είναι υποχρεωμένη να εγκαταστήσει πρόσθετους αναμεταδότες, χωρίς επιβάρυνση του Δημοσίου.

Παρ΄ όλα αυτά, οι επιτελείς του αρμόδιου υπουργείου θεωρούν ότι «το ΤΕΤRΑείναι ένα αξιόπιστο εργαλείο, το οποίο λειτούργησε κατά την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων και χρησιμοποιείται σήμερα από όλες τις τεχνολογικά προηγμένες χώρες». Αλλη άποψη όμως φαίνεται ότι έχουν οι επικεφαλής των Αστυνομικών Διευθύνσεων καθώς, παρά τις αιτιάσεις της πολιτικής ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. περί παροδικού και πρόσκαιρου φαινομένου, οι υπηρεσιακές τους αναφορές άλλα δείχνουν. Τα τελευταία τρία χρόνια έχουν συντάξει δεκάδες εκθέσεις, από την ανάγνωση των οποίων προκύπτει ότι οι δυσλειτουργίες είναι μόνιμες, συνεχείς και για την ώρα αξεπέραστες.

Του λόγου το αληθές επιβεβαιώνει σειρά εγγράφων της ΕΛ.ΑΣ. που αποδεικνύουν ότι από την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 έως σήμερα οι αρρυθμίες και οι δυσλειτουργίες στις ραδιοεπικοινωνίες των διωκτικών υπηρεσιών δεν σταμάτησαν ποτέ.

Αθήνα, 31 Ιανουαρίου 2005: η Υποδιεύθυνση Οικονομικών Εγκλημάτων, Αρχαιοκαπηλίας και Ηθών ενημερώνει ότι «έχουν παρουσιασθεί πολλαπλά προβλήματα στις μπαταρίες των υπηρεσιακών οχημάτων της Υπηρεσίας μας,τα οποία άρχισαν να εμφαίνονται έπειτα από την τοποθέτηση του ΤΕΤRΑ».

Το πλέον πρόσφατο έγγραφο αφορά τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής και φέρει ημερομηνία 13 Ιουνίου 2008. Την ημέρα αυτή προέκυψαν σοβαρά προβλήματα στη ρύθμιση της κυκλοφορίας και στη λήξη έκτακτων μέτρων της Τροχαίας λόγω των δυσλειτουργιών που ανέκυψαν στο σύστημα ενδοεπικοινωνίας ΤΕΤRΑ.

Σύμφωνα με κατεπείγουσα αναφορά που απέστειλε προς την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. o διευθυντής Τροχαίας Αττικής, ταξίαρχος κ. Κ.Κουμαντάνος, στις 13 Ιουνίου υπήρξαν σοβαρές αρρυθμίες στα ασύρματα δίκτυα ΤΕΤRΑ όλης της Αττικής.

«Σε συνέχεια ανωτέρω σχετικών» επισημαίνει ο κ. Κουμαντάνος «αναφέρουμε ότι σήμερα από 07.30 ώρα έχουν εμφανισθεί σοβαρά προβλήματα επικοινωνίας του Κέντρου ΘΕΠΕΚ με τους σταθμούς ΤΕΤRΑ(φορητούς και αυτοκινήτων) σε όλα τα σημεία της Αττικής,επαναλαμβανόμενα,με κίνδυνο τα σε εξέλιξη ευρισκόμενα μέτρα Τροχαίας να μη δύναται να περαιωθούν με επιτυχία». Μάλιστα, όπως προκύπτει από τη συγκεκριμένη αναφορά του διευθυντή Τροχαίας Αττικής, ανάλογα προβλήματα παρατηρήθηκαν από τις αρχές του Ιουνίου. Για τον λόγο αυτόν οι υπεύθυνοι του Κέντρου Επιχειρήσεων της Τροχαίας έσπευσαν να ενημερώσουν «το Ηelp Desk» της Siemens, καθώς και τους τεχνικούς της Διεύθυνσης Τεχνικών Μέσων της ΕΛ.ΑΣ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk