Το κόλπο με τα παλιοσίδερα και οι χαμένοι φάκελοι

Η Εισαγγελία θα διερευνήσει και το άλλο σκάνδαλο που αφορά τις πλαστογραφήσεις για τις πωλήσεις του σκραπ (παλιοσίδερα). Παράγοντες του ΟΣΕ αναφέρουν ότι μόνο από τις εκποιήσεις παλαιού σιδηροδρομικού υλικού ο Οργανισμός έχει ζημιωθεί από 5 ως 10 εκατ. ευρώ, τα οποία μοιράστηκε η «μαφία» του ΟΣΕ. Η διοίκηση του Οργανισμού ερευνά 20 παρόμοιους φακέλους από το 2004 ως σήμερα, ενώ 14 αντίστοιχοι φάκελοι της περιόδου 2000-2004 έχουν κάνει «φτερά» και αναζητούνται. Σύμφωνα με τα στοιχεία του πορίσματος που κατατέθηκε στον εισαγγελέα, σε μία μόνο σύμβαση ο ΟΣΕ πληρώθηκε για 200 τόνους σκραπ, όταν ο «πλειοδότης» οικειοποιήθηκε 9.

Το κόλπο με τα παλιοσίδερα και οι χαμένοι φάκελοι | tovima.gr

Η Εισαγγελία θα διερευνήσει και το άλλο σκάνδαλο που αφορά τις πλαστογραφήσεις για τις πωλήσεις του σκραπ (παλιοσίδερα). Παράγοντες του ΟΣΕ αναφέρουν ότι μόνο από τις εκποιήσεις παλαιού σιδηροδρομικού υλικού ο Οργανισμός έχει ζημιωθεί από 5 ως 10 εκατ. ευρώ, τα οποία μοιράστηκε η «μαφία» του ΟΣΕ. Η διοίκηση του Οργανισμού ερευνά 20 παρόμοιους φακέλους από το 2004 ως σήμερα, ενώ 14 αντίστοιχοι φάκελοι της περιόδου 2000-2004 έχουν κάνει «φτερά» και αναζητούνται. Σύμφωνα με τα στοιχεία του πορίσματος που κατατέθηκε στον εισαγγελέα, σε μία μόνο σύμβαση ο ΟΣΕ πληρώθηκε για 200 τόνους σκραπ, όταν ο «πλειοδότης» οικειοποιήθηκε 9.500 τόνους. Σε άλλη περίπτωση, εταιρεία παραποίησε τη σύμβαση και ενώ επισήμως προβλεπόταν η εκποίηση 200 τόνων με αντίτιμο 15.000 ευρώ, τελικά παράνομα εκποιήθηκαν 15.000 τόνοι υλικού αντί 800.000 ευρώ.

Είναι ενδεικτικό ότι πέρυσι ο ΟΣΕ, για καθένα ευρώ που είχε έσοδα, είχε 9 ευρώ ζημιά. Πέρυσι δανείστηκε 1,12 δισ. ευρώ για να καλύψει τα ελλείμματά του ενώ εφέτος θα πρέπει να δανειστεί άλλα 1,6 δισ. ευρώ προκειμένου να καλύψει το εφετινό έλλειμμα αλλά και τις πρόσθετες χρηματοοικονομικές δαπάνες. Και σύμφωνα με τα στοιχεία του ισολογισμού, το 1/3 των λειτουργικών εξόδων του αφορά μισθοδοσία, το 1/3 εξυπηρέτηση του υφιστάμενου δανεισμού και το 1/3 τα υπόλοιπα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk