Το αεράκι «δρόσισε» και τη ΔΕΗ

Το αεράκι βοήθησε και η ΔΕΗ δεν εκτέθηκε. Οχι γιατί ήταν έτοιμη να αντιμετωπίσει το κακό, αλλά γιατί δεν χρειάστηκε. Η κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος δεν έφθασε στα όριά της, μόλις έπιασε τα 10.170 ΜW στις 2.30 μετά το μεσημέρι. Ετσι οι συνθήκες επέτρεψαν σε ΔΕΗ και ΔΕΣΜΗΕ να διαχειριστούν την τροφοδοσία του συστήματος χωρίς σοβαρά προβλήματα, αφού οι μικροδιακοπές που σημειώθηκαν ανά τη χώρα οφείλονταν σε τοπικές βλάβες και όχι σε πρόβλημα παραγωγής ή δικτύου. Η αλλαγή του καιρού από σήμερα δεν εγκυμονεί πλέον κινδύνους, αλλά η κατάσταση στη ΔΕΗ είναι τέτοια ώστε ο συναγερμός παραμένει.

Το αεράκι «δρόσισε» και τη ΔΕΗ | tovima.gr

Το αεράκι βοήθησε και η ΔΕΗ δεν εκτέθηκε. Οχι γιατί ήταν έτοιμη να αντιμετωπίσει το κακό, αλλά γιατί δεν χρειάστηκε. Η κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος δεν έφθασε στα όριά της, μόλις έπιασε τα 10.170 ΜW στις 2.30 μετά το μεσημέρι. Ετσι οι συνθήκες επέτρεψαν σε ΔΕΗ και ΔΕΣΜΗΕ να διαχειριστούν την τροφοδοσία του συστήματος χωρίς σοβαρά προβλήματα, αφού οι μικροδιακοπές που σημειώθηκαν ανά τη χώρα οφείλονταν σε τοπικές βλάβες και όχι σε πρόβλημα παραγωγής ή δικτύου. Η αλλαγή του καιρού από σήμερα δεν εγκυμονεί πλέον κινδύνους, αλλά η κατάσταση στη ΔΕΗ είναι τέτοια ώστε ο συναγερμός παραμένει. Αλλωστε όσον αφορά την επάρκεια της παραγωγής και των εισαγωγών, τα προβλήματα δεν λείπουν. Χθες δεν ήταν διαθέσιμη η μονάδα του Αγ. Δημητρίου- 3 δυναμικότητας 300 ΜW λόγω συντήρησης. Προέκυψε όμως και δεύτερη βλάβη στην Πτολεμαΐδα- 4, λόγω αιφνιδιαστικού προβλήματος, που αναμένεται να διορθωθεί σήμερα. Επίσης εξακολουθεί να μη λειτουργεί και σήμερα, λόγω βλάβης, το καλώδιο από την Ιταλία που θα έδινε 500 ευεργετικά ΜW, ενώ και η διασύνδεση με την Τουρκία δεν έχει ξεκινήσει λόγω απουσίας εμπορικής συμφωνίας.

Το σύστημα ενισχύθηκε χθες με τις εισαγωγές 600 ΜW από τη Βουλγαρία και τελικά άλλων 100 ΜW από την Αλβανία στη χώρα μας. Υπήρξε και ενίσχυση του συστήματος με 2000 ΜW από τα υδροηλεκτρικάήταν το μέγιστο δυνατόν που μπορούσε να δοθεί από τα υδατικά αποθέματα της ΔΕΗ, τα οποία εφέτος είναι χαμηλότερα από πέρυσι και πρόπερσι.

Οπως προέβλεπε το σχέδιο εθελούσιων περικοπών λειτουργίας μεγάλων βιομηχανικών πελατών, η ΔΕΗ έθεσε χθες προληπτικά εκτός συστήματος 110 μεγάλους και μεσαίους βιομηχανικούς πελάτες εξοικονομώντας περίπου 100 ΜW, ενώ άλλα 200 ΜW εξοικονομήθηκαν από τα αρδευτικά που τέθηκαν εκτός λειτουργίας κυρίως σε Θεσσαλία και Μακεδονία.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk