Θανατηφόρα ατυχήματα από τη «Λερναία Υδρα» των πινακίδων

Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Λ.Ρακιντζής στη μη τήρηση της νομοθεσίας στην τοποθέτηση διαφημιστικών πινακίδων στους δρόμους, με αποτέλεσμα να προκαλούνται ετησίως περίπου 300 τροχαία ατυχήματα, πολλές φορές θανατηφόρα. Στην Αττική μόνο, το 2007 προκλήθηκαν οκτώ θανατηφόρα τροχαία ενώ κατά το πρώτο τρίμηνο του 2008 σημειώθηκε ένα ακόμη. Την υπόθεση παρομοίασε με «Λερναία Υδρα», επισημαίνοντας ότι ακόμη και όταν ξηλώνονται από τους δήμους, ξαναστήνονται, ενώ «ουδείς γνωρίζει τίνος είναι».

Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Λ.Ρακιντζής στη μη τήρηση της νομοθεσίας στην τοποθέτηση διαφημιστικών πινακίδων στους δρόμους, με αποτέλεσμα να προκαλούνται ετησίως περίπου 300 τροχαία ατυχήματα, πολλές φορές θανατηφόρα. Στην Αττική μόνο, το 2007 προκλήθηκαν οκτώ θανατηφόρα τροχαία ενώ κατά το πρώτο τρίμηνο του 2008 σημειώθηκε ένα ακόμη. Την υπόθεση παρομοίασε με «Λερναία Υδρα», επισημαίνοντας ότι ακόμη και όταν ξηλώνονται από τους δήμους, ξαναστήνονται, ενώ «ουδείς γνωρίζει τίνος είναι». Ουδείς εμφανίζεται άλλωστε, όπως είπε, για να αναζητήσει τα υλικά που ξηλώνονται ακριβώς για να μην αποκαλυφθεί η ταυτότητά του. Ως λύση στο πρόβλημα πρότεινε την επαναφορά διάταξης του ΚΟΚ με την οποία οι σχετικές παραβάσεις αποτελούν τόσο για τον διαφημιστή όσο και για τον διαφημιζόμενο ποινικό αδίκημα και μάλιστα αυτόφωρο.

Με αυστηρή γλώσσα μίλησε ο κ. Ρακιντζής και για τις μονοδρομήσεις που αποφασίζουν οι δήμοι, κάνοντας λόγο για επιλογές προς εξυπηρέτηση «εκλεκτών». «Είναι απαράδεκτο να ταλαιπωρείται ο κόσμος» τόνισε χαρακτηριστικά ενώ έκανε λόγο και για επιλεκτικές πεζοδρομήσεις, επίσης από δήμους. Αναφερόμενος στα αυθαίρετα, σημείωσε ότι «χιλιάδες αυθαίρετα δεν κατεδαφίζονται» και πρότεινε η αρμοδιότητα της κατεδάφισης να μην ανήκει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αλλά να αναληφθεί από κρατική υπηρεσία κατεδαφίσεων. Χαρακτηριστική εξάλλου της προβληματικής κατάστασης των πολεοδομιών είναι η υπόθεση που απασχόλησε την Αρχή και αφορά νομαρχία στην οποία δεν τηρούνταν μητρώο διπλωματούχων μηχανικών, με αποτέλεσμα μη μηχανικός να υπογράψει για την κατασκευή 11(!) πολυκατοικιών σε περιοχές της Δυτικής Αττικής οι οποίες, όταν το θέμα ερευνήθηκε, κηρύχθηκαν αυθαίρετες. «Το μόνο εύκολο είναι να βγάλεις μία σφραγίδα» σχολίασε. Ευθύνες καταλόγισε στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και για τα αυθαίρετα που έχει εντοπίσει στον υγροβιότοπο Αιτωλοακαρνανίας- υπόθεση στην οποία εμπλέκεται και υπάλληλος της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου – αλλά και στο Μεσολόγγι όπου, όπως είπε, «κατεδαφίζουν τις πελάδες και τις κάνουν βίλες».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk