Τα στιγμιότυπα της λειτουργίας

Τα στιγμιότυπα  της λειτουργίας | tovima.gr

Ηπροσωπική σχέση Αλεξίου- Βαρθολομαίου, η χημεία που αναπτύσσουν μεταξύ τους, συνέβαλε στο θεαματικό αποτέλεσμα της συνάντησης του Κιέβου. Οσοι παρακολούθησαν προσεκτικά τη λειτουργία στον λόφο του Αγίου Βλαδίμηρου διαπίστωσαν ότι μεταξύ των δύο Πατριαρχών οι σχέσεις δεν περιορίζονται στην αμοιβαία εκτίμηση και στον σεβασμό. Δηλώνουν και βαθύτερη αγάπη, που εκδηλώνεται σχεδόν με τρυφερότητα. Μόλις εκφώνησαν το «Αγαπήσωμεν αλλήλους…» και άρχισαν να απομακρύνονται από την Αγία Τράπεζα, έπιασαν ο ένας το χέρι του άλλου σε μια έντονα συμβολική κίνηση. Η δυναμική που μπορεί να δημιουργήσει μια τέτοια εξέλιξη θα μπορούσε να είναι απρόβλεπτη.

* Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε στους Ουκρανούς, που είναι συνηθισμένοι στην τετραφωνία στους ναούς τους, η χορωδία του κ. Λυκούργου Αγγελόπουλου που έδωσε τον δικό της τόνο στην πανηγυρική θεία λειτουργία στο Κίεβο. Η χορωδία βρέθηκε στο Κίεβο την τελευταία στιγμή. Κινητοποιήθηκε μέσα σε 48 ώρες για να καλύψει το κενό που δημιούργησε η απαγόρευση που επέβαλε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος στη χορωδία της Μονής Κύκκου να συμμετάσχει στον εορτασμό της 1020ής επετείου. Ο κ. Χρυσόστομος προκάλεσε Συνοδική Απόφαση για να εμποδίσει την κυπριακή χορωδία που είχε από μήνες προγραμματίσει τη συμμετοχή της στην πανηγυρική θεία λειτουργία στο Κίεβο.

* Ακολουθώντας τις συνήθειες της ηγεσίας του Κρεμλίνου ο Πατριάρχης κ. Αλέξιος συνοδεύεται σε κάθε μετακίνησή του από δεκάδες αξιωματούχους, εντυπωσιακή ασφάλεια, ενώ κινείται με ειδικό αυτοκίνητο, μια μεγαλοπρεπέστατη υπερμεγέθη Μερτσέντες την οποία μεταφέρει αεροπορικώς από τη Μόσχα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk