ΑΝΔΡΟΣ

Σύγκρουση πλοίων στο λιμάνι με τρεις τραυματίες

Τρεις ελαφρά τραυματίες και αρκετές υλικές ζημιές ήταν το αποτέλεσμα της σύγκρουσης δύο επιβατηγών-οχηματαγωγών πλοίων που έγινε χθες στις 10 π.μ. στο λιμάνι του Γαυρίου στην Ανδρο. Συγκεκριμένα, το πλοίο «Superferry ΙΙ» της Βlue Star Ferries συγκρούστηκε με το πλοίο «Θεολόγος Π.» της Cyclades Fast Ferries κατά τη διάρκεια χειρισμών πρόσδεσης του «Superferry ΙΙ» και ενώ το «Θεολόγος Π.» ήταν ήδη πρυμνοδετημένο στο λιμάνι του Γαυρίου. Από τη σύγκρουση τραυματίστηκαν ελαφρά τρεις επιβάτες του «Superferry ΙΙ» και τους παρασχέθηκαν άμεσα οι πρώτες βοήθειες από τον γιατρό του σκάφους.

Σύγκρουση πλοίων στο λιμάνι με τρεις τραυματίες | tovima.gr

Τρεις ελαφρά τραυματίες και αρκετές υλικές ζημιές ήταν το αποτέλεσμα της σύγκρουσης δύο επιβατηγών-οχηματαγωγών πλοίων που έγινε χθες στις 10 π.μ. στο λιμάνι του Γαυρίου στην Ανδρο. Συγκεκριμένα, το πλοίο «Superferry ΙΙ» της Βlue Star Ferries συγκρούστηκε με το πλοίο «Θεολόγος Π.» της Cyclades Fast Ferries κατά τη διάρκεια χειρισμών πρόσδεσης του «Superferry ΙΙ» και ενώ το «Θεολόγος Π.» ήταν ήδη πρυμνοδετημένο στο λιμάνι του Γαυρίου.

Από τη σύγκρουση τραυματίστηκαν ελαφρά τρεις επιβάτες του «Superferry ΙΙ» και τους παρασχέθηκαν άμεσα οι πρώτες βοήθειες από τον γιατρό του σκάφους. Στο ίδιο πλοίο σημειώθηκαν εκτεταμένες υλικές ζημιές, εξαιτίας των οποίων θα ακινητοποιηθεί για μερικές ημέρες, προκειμένου να αποκατασταθούν. Να σημειωθεί ότι όλες οι ζημιές αφορούν τον χώρο ενδιαίτησης και δεν επηρεάζουν την ασφάλεια του πλου.

Το «Θεολόγος Π.», έπειτα από την επιθεώρησή του από τοπικό κλιμάκιο της Επιθεώρησης Εμπορικών Πλοίων, έλαβε άδεια να πραγματοποιήσει κανονικά τα προγραμματισμένα δρομολόγιά του, καθώς δεν αντιμετωπίζει κανένα σοβαρό πρόβλημα.

Μετά την απαγόρευση του απόπλου του πλοίου της, η Βlue Star Ferries με ανακοίνωσή της καλεί τους επιβάτες που έχουν ήδη βγάλει εισιτήρια για σήμερα να επικοινωνήσουν με την εταιρεία ώστε να ενημερωθούν για τις αλλαγές των δρομολογίων αλλά και τον τρόπο μετακίνησής τους.

Εξάλλου, μηχανική βλάβη στη μία από τις τέσσερις κύριες μηχανές του παρουσίασε χθες το ταχύπλοο σκάφος «Speedrunner ΙΙ» της Αegean Speed Lines. Η εταιρεία με ανακοίνωσή της καλεί τους επιβάτες που έχουν κλείσει εισιτήρια να επικοινωνήσουν είτε με την εταιρεία είτε με τον κεντρικό πράκτορά της προκειμένου να ενημερωθούν για τις αλλαγές στα δρομολόγια.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Ibiza, Mykonos και .... Πλάκα Το δημοφιλέστατο νησί της Ισπανίας με τους κορυφαίους DJ μοιάζει τόσο μακρινό αυτή τη δύσκολη λόγω COVID-19 εποχή. Ακόμα... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk