Σχέδια για πλαφόν στις ιατρικές εξετάσεις

Στην αναθεώρηση του καθεστώτος κοστολόγησης των ιατρικών πράξεων προχωρεί το υπουργείο Υγείας, όπως άφησε να εννοηθεί με χθεσινές δηλώσεις του ο υπουργός Υγείας κ. Δ. Αβραμόπουλος. Ο κ. Αβραμόπουλος, εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου μετά την τακτική μηνιαία συνάντησή του με τον πρωθυπουργό κ. Κ.Καραμανλή, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ανακοστολόγησης των ιατρικών πράξεων, αλλά και της επιβολής πλαφόν στο πλήθος και στο εύρος των πράξεων αυτών για τους ασφαλισμένους. «Ολα αυτά αποτελούν μέρος της θεματολογίας με την οποία ασχολείται το υπουργείο και η οποία αφορά την ανακοστολόγηση των ιατρικών πράξεων και μια νέα πολιτική τιμών για το φάρμακο» τόνισε ο κ.

Σχέδια για πλαφόν στις ιατρικές εξετάσεις | tovima.gr

Στην αναθεώρηση του καθεστώτος κοστολόγησης των ιατρικών πράξεων προχωρεί το υπουργείο Υγείας, όπως άφησε να εννοηθεί με χθεσινές δηλώσεις του ο υπουργός Υγείας κ. Δ. Αβραμόπουλος. Ο κ. Αβραμόπουλος, εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου μετά την τακτική μηνιαία συνάντησή του με τον πρωθυπουργό κ. Κ.Καραμανλή, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ανακοστολόγησης των ιατρικών πράξεων, αλλά και της επιβολής πλαφόν στο πλήθος και στο εύρος των πράξεων αυτών για τους ασφαλισμένους. «Ολα αυτά αποτελούν μέρος της θεματολογίας με την οποία ασχολείται το υπουργείο και η οποία αφορά την ανακοστολόγηση των ιατρικών πράξεων και μια νέα πολιτική τιμών για το φάρμακο» τόνισε ο κ. Αβραμόπουλος, παραπέμποντας για τις τελικές αποφάσεις της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας στον προσεχή Οκτώβριο και ταυτόχρονα στην πιθανότητα δημιουργίας νέας λίστας για τα φάρμακα.

Η κοστολόγηση των περισσοτέρων ιατρικών πράξεων, θεραπειών ή εξετάσεων έχει παραμείνει στάσιμη την τελευταία δεκαπενταετία, γεγονός που συμπαρασύρει και την ολική ή μερική συμμετοχή την οποία καταβάλλουν τα ασφαλιστικά ταμεία για αυτές. Κατ΄ αυτόν τον τρόπο η ενδεχόμενη αύξηση των τιμών σε ορισμένες ιατρικές πράξεις θα αφορά αντίστοιχα και τη συμμετοχή που θα καταβάλλουν τα Ταμεία. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Υγείας επανεξετάζει την πιθανότητα θέσπισης κάρτας υγείας με συγκεκριμένο όριο «μονάδων» για τις εξετάσεις κάθε ασθενούς ή πάσχοντος προκειμένου να τεθεί φραγμός στο πλήθος τους, κατάσταση που αντιμετωπίζεται στα ανώτερα κλιμάκια του υπουργείου ως επιβαρυντική για τα υπερχρεωμένα και παραπαίοντα ασφαλιστικά ταμεία.

Η αποστροφή του κ. Αβραμόπουλου για την ανακοστολόγηση των ιατρικών πράξεων προκάλεσε την αντίδραση του ΣΥΝ. «Η νεοφιλελεύθερης λογικής πολιτική των περιορισμών και των φραγμών στην πρόσβαση των πολιτών σε υπηρεσίες υγείας δεν μπορεί πλέον να συνεχιστεί. Οι πολίτες έχουν ανάγκη από ένα δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας για όλους» τονίζεται σε ανακοίνωση του κόμματος.

Εν τω μεταξύ ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες καταβολής του επιδόματος στις οικογένειες με τρία παιδιά για το τέταρτο δίμηνο του 2008. Από την αρχή του 2008 οι συνολικά 141.477 οικογένειες με τρία παιδιά, οι οποίες κατέθεσαν τα απαραίτητα δικαιολογητικά ως και το τέλος του προηγούμενου μήνα, έχουν λάβει ποσά επιδόματος που φθάνουν τις 2.010

ευρώ. Για τρίτεκνη οικογένεια με δύο παιδιά κάτω των 23 ετών το μηνιαίο επίδομα φθάνει τα 98,27 ευρώ, ενώ για οικογένεια με δύο παιδιά ως 23 ετών και ένα ως 6 ετών φθάνει τα 256 ευρώ. Ταυτόχρονα κατεβλήθη το ποσό των 2.000 ευρώ σε καθεμία από τις 2.678 οικογένειες που κατά το τελευταίο δίμηνο απέκτησαν τρίτο παιδί.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk