Στον Κορυδαλλό από χθες ο πρώην Αττικής

Ενας χρόνος τουλάχιστον θα περάσει για να προχωρήσει η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος στη λήψη εκκλησιαστικών μέτρων κατά του Μητροπολίτη πρώην Αττικής κ. Παντελεήμονος Μπεζενίτη, ο οποίος μεταφέρθηκε χθες στις Φυλακές Κορυδαλλού μετά την καταδίκη του σε εξαετή κάθειρξη από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων για την υπόθεση του Οσίου Εφραίμ. Οι στενοί συνεργάτες του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερώνυμου αποσαφηνίζουν σε όλους τους τόνους ότι ο νόμος απαιτεί αμετάκλητη απόφαση των δικαστηρίων για τον μητροπολίτη, ως εκ τούτου θα πρέπει η Ιεραρχία να αναμένει το αποτέλεσμα της προσφυγής των δικηγόρων του κ.

Ενας χρόνος τουλάχιστον θα περάσει για να προχωρήσει η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος στη λήψη εκκλησιαστικών μέτρων κατά του Μητροπολίτη πρώην Αττικής κ. Παντελεήμονος Μπεζενίτη, ο οποίος μεταφέρθηκε χθες στις Φυλακές Κορυδαλλού μετά την καταδίκη του σε εξαετή κάθειρξη από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων για την υπόθεση του Οσίου Εφραίμ.

Οι στενοί συνεργάτες του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερώνυμου αποσαφηνίζουν σε όλους τους τόνους ότι ο νόμος απαιτεί αμετάκλητη απόφαση των δικαστηρίων για τον μητροπολίτη, ως εκ τούτου θα πρέπει η Ιεραρχία να αναμένει το αποτέλεσμα της προσφυγής των δικηγόρων του κ. Παντελεήμονος στον Αρειο Πάγο. «Το θέμα αυτό είναι πολύ δύσκολο. Αυτό που μπορώ να πω αυτή τη στιγμή είναι ότι η Εκκλησία θα πράξει τα πρέποντα και τα επιβαλλόμενα» είπε χθες ο κ. Ιερώνυμος.

Ο ίδιος ο Μητροπολίτης πρώην Αττικής, όπως επισημαίνουν στενοί συνεργάτες του, έζησε δύσκολες στιγμές το Σαββατοκύριακο κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Τμήμα Μεταγωγών. Χθες, ο κ. Παντελεήμων οδηγήθηκε στις Φυλακές Κορυδαλλού. Τα επόμενα εικοσιτετράωρα οι δικηγόροι του αναμένεται να καταθέσουν αίτημα αποφυλάκισής του για λόγους υγείας. Στο μεταξύ, από το πρωί συνεδριάζει στη Μονή Πετράκη η Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος για να εκλέξει τους νέους Μητροπολίτες Θηβών, Λευκάδος και Παροναξίας. Ακόμα, έχει προγραμματιστεί η εκλογή των βοηθών Επισκόπων των Μητροπολιτών Καλαβρύτων και Ηλείας, αλλά, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να διατυπωθούν έντονες αντιρρήσεις από γνωστούς ιεράρχες.

Στη Θήβα αναμένεται να εκλεγεί μητροπολίτης ο επί χρόνια στενός συνεργάτης του Αρχιεπισκόπου, αρχιμανδρίτης και ηγούμενος της Μονής Οσίου Λουκά κ. Γεώργιος Ματζουράνης. Στη Λευκάδα αναμένεται να δώσουν μεγάλη μάχη τρεις κληρικοί. Πρόκειται για τον 80χρονο Τιτουλάριο Μητροπολίτη Αχελώου κ. Ευθύμιο και τους αρχιμανδρίτες κκ. Θεόφιλο Μανωλάτο και Νικηφόρο Ασπρογέρακα . Μεταξύ των στενών συνεργατών του κ. Ιερώνυμου και των μητροπολιτών που στήριξαν την εκλογή του στον αρχιεπισκοπικό θρόνο επικρατούν διαφορετικές απόψεις. Αλλοι στηρίζουν τον Μητροπολίτη Αχελώου, άλλοι τον κ. Μανωλάτο και άλλοι τον κ. Ασπρογέρακα. Κάτοικοι του νησιού, με υπογραφές τους, έχουν δηλώσει τη στήριξή τους στον κ. Ασπρογέρακα, ενώ εκπρόσωποί τους αναμένεται να κάνουν αισθητή την παρουσία τους έξω από το Συνοδικό Μέγαρο.

Στην Παροναξία η μεγάλη μάχη θα δοθεί μεταξύ του βοηθού Επισκόπου Διαυλείας κ. Δαμασκηνού και του αρχιμανδρίτη κ. Καλλίνικου Δεμενόπουλου. Κάτοικοι της Πάρου και της Νάξου έχουν δηλώσει ότι επιθυμούν την εκλογή του κ. Δεμενόπουλου, ωστόσο η πλευρά του Αρχιεπισκόπου προκρίνει την εκλογή του Επισκόπου Διαυλείας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk