ΙΝΤΕRΑΜΕRΙCΑΝ

Ποινική δίωξη για υπεξαίρεση στα αποθεματικά

Ποινική δίωξη για υπεξαίρεση από κοινού κατ΄ εξακολούθηση ασκήθηκε χθες από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών κ. Π. Αθανασίου μετά την ολοκλήρωση έρευνας που διήρκεσε περίπου δύο χρόνια και από την οποία διαπιστώθηκε η ύπαρξη ελλείμματος πολλών εκατομμυρίων ευρώ στα αποθεματικά της Ιnteramerican. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας του κ. Αθανασίου, η πράξη της υπεξαίρεσης φέρεται να τελέστηκε πριν από την πώληση της Ιnteramerican στην πολυεθνική Εureko και συγκεκριμένα κατά το χρονικό διάστημα 1996-1998.

Ποινική δίωξη για υπεξαίρεση στα αποθεματικά | tovima.gr

Ποινική δίωξη για υπεξαίρεση από κοινού κατ΄ εξακολούθηση ασκήθηκε χθες από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών κ. Π. Αθανασίου μετά την ολοκλήρωση έρευνας που διήρκεσε περίπου δύο χρόνια και από την οποία διαπιστώθηκε η ύπαρξη ελλείμματος πολλών εκατομμυρίων ευρώ στα αποθεματικά της Ιnteramerican.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας του κ. Αθανασίου, η πράξη της υπεξαίρεσης φέρεται να τελέστηκε πριν από την πώληση της Ιnteramerican στην πολυεθνική Εureko και συγκεκριμένα κατά το χρονικό διάστημα 1996-1998. Ετσι η δίωξη του εισαγγελικού λειτουργού στρέφεται κατά του κ. Δημήτρη Κοντομηνά ως προέδρου της Ιnteramerican πριν από την πώλησή της στη Εureko και των τότε μελών του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε ανατέθηκε στην 1η τακτική ανακρίτρια, η οποία με βάση σχετική παραγγελία του κ. Αθανασίου θα πρέπει να διερευνήσει πέραν των άλλων αν παραπλανήθηκε το επενδυτικό κοινό ως προς την πραγματική αξία της μετοχής της Ιnteramerican προτού αυτή πωληθεί στη Εureko. Δηλαδή, η ανακρίτρια θα διαπιστώσει αν από τα υπάρχοντα στοιχεία προκύπτουν ενδείξεις διάπραξης του αδικήματος της απάτης σε βάρος του επενδυτικού κοινού κατ΄ εξακολούθηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, κρίσιμα τόσο για την άσκηση της ποινικής δίωξης όσο και για την περαιτέρω εξέλιξη της υπόθεσης είναι τα συμπεράσματα διαχειριστικού ελέγχου που διενεργήθηκε κατόπιν παραγγελίας του εισαγγελέα από μεικτή επιτροπή στην οποία μετείχαν υπάλληλοι της Αναλογιστικής Αρχής του υπουργείου Ανάπτυξης και ορκωτοί λογιστές. Η Ιnteramerican εμφάνισε «αυθαίρετη συμπλήρωση των αποθεμάτων της» προκειμένου να εισαχθεί στο Χρηματιστήριο για να αντλήσει κεφάλαια. Πρόκειται για έλλειμμα το οποίο, σύμφωνα με τους υπαλλήλους του υπουργείου Ανάπτυξης, ανερχόταν εκείνη την εποχή σε 14 δισ. δρχ. (περίπου 41 εκατ. ευρώ), ποσό το οποίο οι ορκωτοί λογιστές έχουν υπολογίσει αντίθετα σε 22,5 δισ. δρχ. (περίπου 66 εκατ. ευρώ).

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk