Περιμένοντας το επόμενο τηλεφώνημα των απαγωγέων

Π ότε θα χτυπήσει και σε ποιο σπίτι το επόμενο τηλέφωνο και τι θα λέει το επόμενο μήνυμα των απαγωγέων αναρωτιούνται τις ώρες της σιωπής και της αγωνίας τους οι οικείοι του προέδρου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος κ. Γ.Μυλωνά, δώδεκα ημέρες μετά την απαγωγή του έξω από το σπίτι του στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης. Οι απαγωγείς, σύμφωνα με πληροφορίες, επικοινώνησαν ξανά προχθές το βράδυ με την κυρία Μυλωνά ρωτώντας την αν έχει συγκεντρώσει τα χρήματα που είχαν ζητήσει πριν από μία εβδομάδα προκειμένου να αφήσουν ελεύθερο τον σύζυγό της.

Π ότε θα χτυπήσει και σε ποιο σπίτι το επόμενο τηλέφωνο και τι θα λέει το επόμενο μήνυμα των απαγωγέων αναρωτιούνται τις ώρες της σιωπής και της αγωνίας τους οι οικείοι του προέδρου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος κ. Γ.Μυλωνά, δώδεκα ημέρες μετά την απαγωγή του έξω από το σπίτι του στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης.

Οι απαγωγείς, σύμφωνα με πληροφορίες, επικοινώνησαν ξανά προχθές το βράδυ με την κυρία Μυλωνά ρωτώντας την αν έχει συγκεντρώσει τα χρήματα που είχαν ζητήσει πριν από μία εβδομάδα προκειμένου να αφήσουν ελεύθερο τον σύζυγό της. Υπενθυμίζεται ότι σε σημείωμα που είχαν αφήσει στο αυτοκίνητο του επιχειρηματία, το οποίο είχαν χρησιμοποιήσει αρχικά για τη διαφυγή τους, είχαν ζητήσει 30 εκατ. ευρώ. Και αυτή τη φορά το τηλέφωνο δεν χτύπησε στο σπίτι του κ. Μυλωνά αλλά σε σπίτι γνωστού της οικογένειας, από τον οποίο ζητήθηκε να συνεννοηθεί με την κυρία Μυλωνά- τακτική που οι απαγωγείς εφαρμόζουν σε κάθε επαφή τους, αποκλείοντας όσα τηλέφωνα μπορεί να παρακολουθεί η Αστυνομία. Μόλις έλαβαν καταφατική απάντηση, έκλεισαν το τηλέφωνο.

Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής και Θεσσαλονίκης που ασχολούνται με την υπόθεση δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο το επόμενο τηλεφώνημα των απαγωγέων να γίνει εντός του Σαββατοκύριακου, υποδεικνύοντας στην κυρία Μυλωνά πότε και πού θα τους αφήσει τα λύτρα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η οικογένεια του επιχειρηματία θα ζητήσει να μιλήσει με τον κ. Μυλωνά ή έστω να τον ακούσει προκειμένου να βεβαιωθεί ότι είναι καλά στην υγεία του, έτσι ώστε να προχωρήσουν στις διαπραγματεύσεις για την παράδοση των χρημάτων. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι σε πρώτη φάση οι απαγωγείς θα πάρουν τα χρήματα και, αφού βεβαιωθούν ότι δεν είναι προσημειωμένα ή παγιδευμένα, θα αφήσουν ελεύθερο τον πρόεδρο των βορειοελλαδιτών βιομηχάνων.

Στο οικογενειακό περιβάλλον του επιχειρηματία επικρατεί αισιοδοξία ότι σύντομα θα είναι κοντά τους. Η στάση της οικογένειας, που έχει τον πρώτο λόγο, είναι επιφυλακτική έναντι της Αστυνομίας, στην οποία έχουν ξεκαθαρίσει ότι προέχει η ασφάλεια του ανθρώπου τους.

Από την πλευρά του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. τηρείται σιγή ασυρμάτου για τις κινήσεις που γίνονται για τον εντοπισμό των απαγωγέων και την απελευθέρωση του επιχειρηματία. Οπως λένε αστυνομικοί, οι επόμενες κινήσεις τους θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικές και να γίνονται με λεπτούς χειρισμούς. Το ενδεχόμενο της αποτυχίας τούς τρομάζει. Οποιαδήποτε αρνητική εξέλιξη είναι απευκταία, αφού, όπως συζητούν μεταξύ τους ανώτατοι αξιωματικοί, δεν θα περάσει χωρίς επιπτώσεις στην ηγεσία της Αστυνομίας. Οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση εκφράζουν πάντως τον προβληματισμό τους για τη συμπεριφορά των απαγωγέων. Ωστόσο μέχρι στιγμής δεν είχε κριθεί απαραίτητο να μεταβεί στη Θεσσαλονίκη ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. κ. Β. Τσιατούρας, ενώ ήδη στην πόλη βρίσκονται κλιμάκιο της Ασφάλειας Αττικής και έμπειροι διαπραγματευτές της Αστυνομίας.

Ηδη οι αστυνομικοί με τη συνδρομή επιστημόνων έχουν σκιαγραφήσει το προφίλ των δραστών. Κινούνται βάσει οργανωμένου σε κάθε λεπτομέρεια σχεδίου, καθώς καμία ενέργειά τους δεν είναι παρακινδυνευμένη. Επιλέγουν να επικοινωνούν με την οικογένεια του επιχειρηματία από διάφορες περιοχές της χώρας κάθε φορά προκειμένου να αποπροσανατολίζουν τους αστυνομικούς.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk