Πέρασε το Χωροταξικό και με την ψήφο Τατούλη

Σ ε τεστ αντοχής της (οριακής) κυβερνητικής πλειοψηφίας εξελίχθηκε η διαφοροποίηση του βουλευτή της ΝΔ κ. Π. Τατούλη από το Εθνικό Χωροταξικό Σχέδιο του ΥΠΕΧΩΔΕ. Αργά χθες βράδυ ο πρώην υφυπουργός Πολιτισμού άσκησε από του βήματος της Βουλής δριμεία κριτική στο κόμμα του τασσόμενος κατά της επιβολής κομματικής πειθαρχίας στους βουλευτές και καταδικάζοντας τις «πρακτικές ολοκληρωτικών αντιλήψεων», όπως τις χαρακτήρισε, σχετικά με το «μέχρι ποιου σημείου θα εκφράζουν τις απόψεις τους».

Σ ε τεστ αντοχής της (οριακής) κυβερνητικής πλειοψηφίας εξελίχθηκε η διαφοροποίηση του βουλευτή της ΝΔ κ. Π. Τατούλη από το Εθνικό Χωροταξικό Σχέδιο του ΥΠΕΧΩΔΕ. Αργά χθες βράδυ ο πρώην υφυπουργός Πολιτισμού άσκησε από του βήματος της Βουλής δριμεία κριτική στο κόμμα του τασσόμενος κατά της επιβολής κομματικής πειθαρχίας στους βουλευτές και καταδικάζοντας τις «πρακτικές ολοκληρωτικών αντιλήψεων», όπως τις χαρακτήρισε, σχετικά με το «μέχρι ποιου σημείου θα εκφράζουν τις απόψεις τους». «Είναι ελεύθεροι άνθρωποι και δεν μπορεί να ερμηνεύεται η διαφορετική άποψη ως επιχείρηση υπονόμευσης της παράταξης» σημείωσε χαρακτηριστικά, υποστηρίζοντας ότι «κομματική πειθαρχία μπορεί να υπάρχει μόνο για τον προϋπολογισμό και την ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση». Μάλιστα η δήλωσή του ότι «καμία άλλη ψηφοφορία δεν μπορεί να ξεκινά από δεδομένες πλειοψηφίες» σήμανε συναγερμό στην κυβερνητική παράταξη, καθώς το ΠαΣοΚ είχε ζητήσει τη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας σχετικά με την έγκριση του Εθνικού Χωροταξικού Σχεδίου, για το οποίο, όπως επισήμανε ο κ. Τατούλης, «πώς μπορεί να βασιστεί σε μια τωρινή κυβερνητική πλειοψηφία χωρίς να έχει τη συναίνεση των κομμάτων». Μάλιστα δεν έκρυψε τη δυσφορία του για το ότι δεν ελήφθησαν υπ΄ όψιν οι προτάσεις του, διερωτώμενος «ποιος ο λόγος να δημιουργήσουμε ένα ακρωτηριασμένο χωροταξικό πλαίσιο».

Ο κ. Τατούλης εξαπέλυσε πυρά κατά της Ρηγίλλης και συγκεκριμένα κατά του Γραμματέα του κόμματος κ. Ελ.Ζαγορίτη δηλώνοντας ότι «άκουσε με κατάπληξη τις απόψεις ότι κρινόμαστε από τη δουλειά μας στην κυβέρνηση και στο κόμμα», αποδίδοντάς τους «ωφελιμισμό». Η πολιτική παρέμβασή του προκάλεσε «νευρικό κλονισμό» στο τρίγωνο μεταξύ Κοινοβουλίου- Μεγάρου Μαξίμου- Ρηγίλλης. Τα τηλέφωνα πήραν φωτιά και η ανησυχία των «γαλάζιων» επιτελών κορυφώθηκε καθώς ήταν άγνωστο ποια στάση θα επέλεγε ο κ. Τατούλης στην ονομαστική ψηφοφορία. Τελικώς, υπερψήφισε το Χωροταξικό παρά τις διαφωνίες του. Σύμφωνα με πληροφορίες, είχε προηγηθεί έκτακτη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό κ. Κ.Καραμανλή με συνεργάτες του στην οποία ετέθη θέμα ακόμη και διαγραφής του σε περίπτωση που καταψήφιζε ή απουσίαζε από την ψηφοφορία.

Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Γ.Σουφλιάς επιφύλαξε σκληρή κριτική κατά όσων- μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής της ΝΔ κ. Τατούλης- ζητούσαν την απόσυρση του Εθνικού Χωροταξικού Σχεδίου και παράταση της διαβούλευσης. Οπως δήλωσε απευθυνόμενος σε όσους αντιδρούν, «λυπάμαι, αλλά δεν νομιμοποιείστε να ζητάτε την απόσυρσή του για κανένα λόγο, διότι είναι ένα αρκετά καλό κείμενο αποτέλεσμα εμπεριστατωμένης μελέτης και εκτενέστατης διαβούλευσης». Παράλληλα επιφύλαξε νέες αιχμές για τον κοινοτικό επίτροπο κ. Στ. Δήμα λέγοντας ότι αναφορικά με την απαίτηση Στρατηγικής Περιβαλλοντικής Εκτίμησης για το Χωροταξικό η αρμόδια Γενική Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Κομισιόν διευκρίνισε ότι κάτι τέτοιο δεν χρειαζόταν. «Αν ο επίτροπος δεν ήταν ενήμερος των απαντήσεων δεν φταίμε εμείς» ανέφερε ο κ. Σουφλιάς με δηκτικό τρόπο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk