Οπισθεν για τις συνεδριάσεις, επιμονή να «κλείσει» η Βουλή

Ε να βήμα πίσω έκανε ο πρόεδρος της Βουλής κ. Δ.Σιούφας, ο οποίος αφήνει ως έχουν τις ημέρες των συνεδριάσεων αλλά επιμένει να ψηφιστούν με συνοπτικές διαδικασίες οι υπόλοιπες τροποποιήσεις του Κανονισμού του Κοινοβουλίου που προτείνει ο ίδιος και συναντούν αντιδράσεις από στελέχη της αντιπολίτευσης. Μετά και τη χθεσινή δεύτερη συνεδρίαση της Επιτροπής Κανονισμού, το Γραφείο του προέδρου της Βουλής απέφυγε να δημοσιοποιήσει το περιεχόμενο των συζητήσεων που διεξήχθησαν και συνεργάτες του κ.

Ε να βήμα πίσω έκανε ο πρόεδρος της Βουλής κ. Δ.Σιούφας, ο οποίος αφήνει ως έχουν τις ημέρες των συνεδριάσεων αλλά επιμένει να ψηφιστούν με συνοπτικές διαδικασίες οι υπόλοιπες τροποποιήσεις του Κανονισμού του Κοινοβουλίου που προτείνει ο ίδιος και συναντούν αντιδράσεις από στελέχη της αντιπολίτευσης.

Μετά και τη χθεσινή δεύτερη συνεδρίαση της Επιτροπής Κανονισμού, το Γραφείο του προέδρου της Βουλής απέφυγε να δημοσιοποιήσει το περιεχόμενο των συζητήσεων που διεξήχθησαν και συνεργάτες του κ. Σιούφα περιορίστηκαν να κάνουν γνωστό ότι αποσύρεται η πρόταση που προέβλεπε την κατάργηση των συνεδριάσεων της Δευτέρας και της Παρασκευής και τη σύμπτυξη των εβδομαδιαίων συζητήσεων στο τριήμερο Τρίτη ως Πέμπτη.

Παραλλήλως γνωστοποιήθηκε ότι οι υπόλοιπες προτεινόμενες αλλαγές, όπως η εφαρμογή της αρχής της πλειοψηφίας στην κατανομή των βουλευτών στις Επιτροπές και στα θερινά τμήματα, η αύξηση των αντιπροέδρων από 5 σε 7, η δυνατότητα όσων δηλώνουν ασθενείς να ψηφίζουν «επιστολικά», καθώς και οι αυξομειώσεις στους χρόνους αγορεύσεων, θα τεθούν προς συζήτηση και ψήφιση στην αυριανή συνεδρίαση της Ολομέλειας του Σώματος.

Κοινοβουλευτικές πηγές συνδέουν τη «σπουδή» του προέδρου της Βουλής να ψηφιστούν άμεσα οι αλλαγέςγια τις οποίες στελέχη της αντιπολίτευσης επιμένουν ότι «εισάγονται για την εξυπηρέτηση των αναγκών της ισχνής κυβερνητικής πλειοψηφίας» – με την προειλημμένη απόφαση να διακοπούν οι εργασίες της Ολομέλειας την προσεχή Παρασκευή, αμέσως μετά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών.

Η συζήτηση της προσεχούς Παρασκευής γίνεται κατόπιν αιτήματος του προέδρου του ΠαΣοΚ κ. Γ.Παπανδρέου με αντικείμενο την ακρίβεια, αλλά είναι βέβαιον ότι το ενδιαφέρον θα μονοπωλήσει το επίκαιρο θέμα με τις μίζες της Siemens και η επιμονή της αξιωματικής αντιπολίτευσης για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, ζήτημα για το οποίο αναμένεται να υπάρξει αντιπαράθεση, καθώς διατυπώνονται ενστάσεις για το «κλείσιμο» της Βουλής.

Εφόσον, πάντως, διακοπούν οι εργασίες της Ολομέλειας στο τέλος αυτής της εβδομάδας, το ενδεχόμενο να συσταθεί Εξεταστική αναβάλλεται για τον Οκτώβριο, εκτός αν αποφασιστεί- με έκδοση Προεδρικού Διατάγματος, κατόπιν κυβερνητικού αιτήματος- έκτακτη σύγκληση της Βουλής στη διάρκεια του καλοκαιριού η οποία θα υποχρεώσει τους βουλευτές να επιστρέψουν εσπευσμένα από τις παραλίες.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
  • Πάσχα στο χωριό; Κατά την τακτική ενημέρωση για την πανδημία, η κυρία Κοτανίδου εξέφρασε την ελπίδα ότι φέτος το Πάσχα ίσως να... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
  • Ταπεινά τσιπς αντί για χαβιάρι… Οι προμήθειες στη βίλα καταστράφηκαν από τις διακοπές ρεύματος και η snob, κακομαθημένη οικοδέσποινα αναγκάστηκε, για να χορτάσει την...
Helios Kiosk