Ο ΣΥΡΙΖΑ φτιάχνει το πρόγραμμά του

«Πρόσω ολοταχώς» στη διαμόρφωση του προγράμματός του οδεύει ο ΣΥΡΙΖΑ, τώρα που όπως έχει πει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΝ κ. Αλ.Τσίπρας «το καράβι του δικομματισμού μπάζει νερά από παντού». Ετσι, χθες το βράδυ τα 17 μέλη της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, παρόντος και του κ. Τσίπρα, έθεσαν επί τάπητος τις εκτιμήσεις για την πολιτική κατάσταση στη χώρα, ενώ χάραξαν τις κατευθυντήριες γραμμές στον στόχο για τη σύνταξη «ενός εναλλακτικού πολιτικού σχεδίου». Το βλέμμα τους είναι στραμμένο στο Πανελλαδικό Συντονιστικό του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο θα συγκληθεί στις 12 Ιουλίου και θα μετέχουν 250 μέλη από όλη την Ελλάδα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ φτιάχνει το πρόγραμμά του | tovima.gr

«Πρόσω ολοταχώς» στη διαμόρφωση του προγράμματός του οδεύει ο ΣΥΡΙΖΑ, τώρα που όπως έχει πει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΝ κ. Αλ.Τσίπρας «το καράβι του δικομματισμού μπάζει νερά από παντού». Ετσι, χθες το βράδυ τα 17 μέλη της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, παρόντος και του κ. Τσίπρα, έθεσαν επί τάπητος τις εκτιμήσεις για την πολιτική κατάσταση στη χώρα, ενώ χάραξαν τις κατευθυντήριες γραμμές στον στόχο για τη σύνταξη «ενός εναλλακτικού πολιτικού σχεδίου». Το βλέμμα τους είναι στραμμένο στο Πανελλαδικό Συντονιστικό του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο θα συγκληθεί στις 12 Ιουλίου και θα μετέχουν 250 μέλη από όλη την Ελλάδα. Την ίδια ώρα, στην πανελλαδική σύσκεψη που έγινε το περασμένο Σάββατο από το «Αριστερό Ρεύμα» του ΣΥΝ, «κλείδωσε» η υποψηφιότητα του κ. Ν.Χουντή, ΓΓ της ΚΠΕ του κόμματος, για το εσωκομματικό δημοψήφισμα σχετικά με τις ευρωεκλογές, ενώ ανοικτές είναι ακόμη οι υποψηφιότητες των κκ. Δ.Παπαδημούλη και Δ. Χαζτησωκράτη από την πλευρά της «Ανανεωτικής Πτέρυγας».

Η Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ χθες συζήτησε το ζήτημα της επεξεργασίας προγραμματικών θέσεων για τη χώρα όχι μόνο εν όψει των ευρωεκλογών, αλλά και ως αναγκαίου όρου για την πορεία του κόμματος σε μια περίοδο που « φαίνεται να παγιώνονται », όπως λένε στην Κουμουνδούρου, τα διψήφια δημοσκοπικά ποσοστά. Ηδη έχει συγκροτηθεί μια Επιτροπή Προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ στην οποία μετέχουν οι κκ. Δ. Τσακνιάς (ανένταχτος), Χρ. Παπαδόπουλος (ΣΥΝ), Αν. Νταβανέλλος (ΔΕΑ), Μπ.Γεωργούλας (ΑΚΟΑ), όχι για να συντάξει το σχέδιο προγράμματος αλλά για να παρακολουθεί τις διαδικασίες που θα οδηγήσουν στη διαμόρφωση προγράμματος. Το πρόγραμμα δεν θα φτιαχτεί από κάποιους «σοφούς» ή από «τεχνοκράτες γραφείου» ή μέσω email, αλλά με ανοικτές συζητήσεις με εργαζομένους διαφόρων κλάδων, με συνδικαλιστές, με νεολαίους και ομάδες που έχουν κινηματική δράση. Θα γίνει, όπως λένε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, σε ανοικτές συνεδριάσεις με θεματικές ενότητες ώστε «το πρόγραμμα να είναι ζωντανό, αλλά και σε επαφή με τις ανάγκες του κόσμου».

Σε αυτό το πλαίσιο πραγματοποιείται το ερχόμενο Σαββατοκύριακο η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΣΥΝ με επίκεντρο το πρόγραμμα. Εντονη είναι η άποψη από την πλειοψηφούσα στην Κουμουνδούρου, το «Αριστερό Ρεύμα», ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει την ευκαιρία «τώρα που ο κόσμος έχει ανοικτά αφτιά για να τον ακούσει,να μιλήσει με ριζοσπαστικούς όρους για την κοινωνία που οραματίζεται, για την ανάγκη δημόσιας Παιδείας και Υγείας και τη σοσιαλιστική προοπτική».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Ibiza, Mykonos και .... Πλάκα Το δημοφιλέστατο νησί της Ισπανίας με τους κορυφαίους DJ μοιάζει τόσο μακρινό αυτή τη δύσκολη λόγω COVID-19 εποχή. Ακόμα... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk