Ιερώνυμος: «Οι επίσκοποι δεν πρέπει να έχουν οπαδούς ή “φυτά”»

«Στόχος του επισκόπου πρέπει να είναι η δημιουργία ελεύθερων προσώπων και υπάρξεων και όχι οπαδών ή “φυτών”» είπε χθες ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος κατά τη χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Λευκάδος κ. Θεόφιλου. Μιλώντας από του άμβωνος του Μητροπολιτικού Ναού της Αθήνας ο Αρχιεπίσκοπος διερωτήθηκε ποιος είναι ο ρόλος του επισκόπου και αν πρέπει να έχει σχέση με την πολιτική. Οπως είπε απευθυνόμενος στον κ. Θεόφιλο «ο επίσκοπος δεν πρέπει να έχει σχέσεις με κόμματα και …

Ιερώνυμος: «Οι επίσκοποι δεν  πρέπει να έχουν οπαδούς ή “φυτά”» | tovima.gr

«Στόχος του επισκόπου πρέπει να είναι η δημιουργία ελεύθερων προσώπων και υπάρξεων και όχι οπαδών ή “φυτών”» είπε χθες ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος κατά τη χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Λευκάδος κ. Θεόφιλου. Μιλώντας από του άμβωνος του Μητροπολιτικού Ναού της Αθήνας ο Αρχιεπίσκοπος διερωτήθηκε ποιος είναι ο ρόλος του επισκόπου και αν πρέπει να έχει σχέση με την πολιτική. Οπως είπε απευθυνόμενος στον κ. Θεόφιλο «ο επίσκοπος δεν πρέπει να έχει σχέσεις με κόμματα και εκλογές,δηλαδή με την πολιτική επικοινωνία, αλλά έχει λόγο στα πολιτικά εν γένει ζητήματα όπως η ανεργία, η φτώχεια και τα προβλήματα του ανθρώπου» . « Οι επίσκοποι » πρόσθεσε ο κ. Ιερώνυμος «έχουν λόγο». Στο μεταξύ τόσο ο Αρχιεπίσκοπος όσο και οι Πατριάρχες Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος, Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος και ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας κ. Αναστάσιος αναμένεται να συμμετάσχουν στα τέλη Ιουλίου στις τελετές για τη συμπλήρωση 1.020

χρόνων από τον εκχριστιανισμό της Ουκρανίας. Σχεδόν όλοι οι Προκαθήμενοι των Ορθόδοξων Εκκλησιών παρακολουθούν τη νέα εμπλοκή που σημειώνεται στις σχέσεις του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου και του Πατριάρχη Μόσχας κ. Αλεξίου με αφορμή την προσπάθεια του ουκρανού προέδρου Βίκτορ Γιουστσένκο για μια εθνική και ανεξάρτητη Εκκλησία.

Πολλοί φοβούνται την ενίσχυση του εθνικιστικού φανατισμού, τόσο από την πλευρά των Ρώσων όσο και των Ουκρανών, η αντιπαλότητα των οποίων έχει πολλές ιστορικές παραμέτρους, καθώς εκτείνεται από τον 10ο αιώνα ως σήμερα.

Ο ίδιος ο Οικουμενικός Πατριάρχης αποφεύγει να απαντήσει στις επικρίσεις του Πατριάρχη Μόσχας. Από χθες ο κ.κ. Βαρθολομαίος επισκέπτεται την Αγία Εδρα όπου θα έχει συναντήσεις με τον Πάπα Βενέδικτο Ιστ΄ και θα κηρύξουν από κοινού το Ετος Αποστόλου Παύλου που γιορτάζει η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk