Κάμψη και των δύο κομμάτων δείχνει δημοσκόπηση της ΜRΒ

Η υπόθεση Siemens αφορά και τη ΝΔ και το ΠαΣοΚ

Η υπόθεση Siemens σχετικά με χορηγίες και συνεισφορές σε κόμματα με αδιαφανείς διαδικασίες αφορά και τα δύο κόμματα, όπως καταγράφεται σε δημοσκόπηση της ΜRΒ που έγινε για λογαριασμό της τηλεόρασης του Αlpha. Συγκεκριμένα, η πλειονότητα των ερωτηθέντων (71,5%) πιστεύει ότι αφορά και τα δύο κόμματα, ένα ποσοστό 17,1% πιστεύει ότι αφορά κυρίως το ΠαΣοΚ και ένα μικρότερο ποσοστό 6% πιστεύει ότι αφορά κυρίως τη ΝΔ. Μεγάλο ποσοστό (83,9%) πιστεύει ότι υπάρχουν αδιαφανείς διαδικασίες χρηματοδότησης των κομμάτων.

Η υπόθεση Siemens σχετικά με χορηγίες και συνεισφορές σε κόμματα με αδιαφανείς διαδικασίες αφορά και τα δύο κόμματα, όπως καταγράφεται σε δημοσκόπηση της ΜRΒ που έγινε για λογαριασμό της τηλεόρασης του Αlpha.

Συγκεκριμένα, η πλειονότητα των ερωτηθέντων (71,5%) πιστεύει ότι αφορά και τα δύο κόμματα, ένα ποσοστό 17,1% πιστεύει ότι αφορά κυρίως το ΠαΣοΚ και ένα μικρότερο ποσοστό 6% πιστεύει ότι αφορά κυρίως τη ΝΔ. Μεγάλο ποσοστό (83,9%) πιστεύει ότι υπάρχουν αδιαφανείς διαδικασίες χρηματοδότησης των κομμάτων.

Στη δημοσκόπηση, η οποία είναι πανελλαδική και διεξήχθη το χρονικό διάστημα 21-22 Ιουνίου, σημειώνεται κάμψη της εκλογικής δύναμης και των δύο κομμάτων, άνοιγμα της ψαλίδας (4,8%) ανάμεσα στη ΝΔ και στο ΠαΣοΚ και άνοδος των μικρών κομμάτων.

Συγκεκριμένα, η ΝΔ συγκεντρώνει 29,9% (από 31,1%), το ΠαΣοΚ 25,1% (από 28%), το ΚΚΕ 7,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 15,9%, ο ΛΑΟΣ 4%, οι Οικολόγοι- Πράσινοι 1,3% και η αδιευκρίνιστη ψήφος 14,3%. Μικρή αύξηση παρουσίασε η δημοτικότητα των δύο αρχηγών. Από 44,2% στη δημοσκόπηση του περασμένου Μαΐου η δημοτικότητα του κ. Καραμανλή αυξήθηκε σε 45,6% και του κ. Παπανδρέου από 34,1% σε 35,3%.

Το 55,9% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι πρέπει να συσταθεί εξεταστική επιτροπή για τη διερεύνηση του σκανδάλου της Siemens και το 39,7% πιστεύει ότι μάλλον θα πρέπει να προχωρήσει μόνη της η Δικαιοσύνη με τη δικαστική έρευνα. Σε ερώτηση αν η υπόθεση Siemens θα οδηγήσει στην προκήρυξη πρόωρων εκλογών, το 66,6% απαντά «όχι» και μόνο το 25,9% απαντά «ναι».

Σε ερώτηση αν ο τόπος έχει ανάγκη από νέα πρόσωπα ή από νέα κόμματα, οι απαντήσεις είναι: από νέα πρόσωπα 51,4%, από νέα κόμματα 8,6%, από τα δύο 26,8% και κανένα από τα δύο 11,1%.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
  • Πάσχα στο χωριό; Κατά την τακτική ενημέρωση για την πανδημία, η κυρία Κοτανίδου εξέφρασε την ελπίδα ότι φέτος το Πάσχα ίσως να... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
  • Ταπεινά τσιπς αντί για χαβιάρι… Οι προμήθειες στη βίλα καταστράφηκαν από τις διακοπές ρεύματος και η snob, κακομαθημένη οικοδέσποινα αναγκάστηκε, για να χορτάσει την...
Helios Kiosk