Η Λισαβόνα προκαλεί μίνι κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ

Δ ιαστάσεις μίνι κρίσης παίρνει στον ΣΥΡΙΖΑ η αποχή τεσσάρων βουλευτών του, του κ. Μιχάλη Παπαγιαννάκη, του κ. Νίκου Τσούκαλη, της κυρίας Αννας Φιλίνη και του κ. Γρηγόρη Ψαριανού, από την ψηφοφορία κύρωσης της Συνθήκης της Λισαβόνας, την περασμένη εβδομάδα, έπειτα από την ανακοίνωση του Κοκκινοπράσινου Δικτύου. Το Κοκκινοπράσινο Δίκτυο, πολιτικό ρεύμα εντός του ΣΥΝ, ζήτησε εμμέσως, μέσα από τις σελίδες της «Εποχής», την περασμένη Κυριακή, κυρώσεις για τους «4», ενώ …

Η Λισαβόνα  προκαλεί μίνι  κρίση στον  ΣΥΡΙΖΑ | tovima.gr

Δ ιαστάσεις μίνι κρίσης παίρνει στον ΣΥΡΙΖΑ η αποχή τεσσάρων βουλευτών του, του κ. Μιχάλη Παπαγιαννάκη, του κ. Νίκου Τσούκαλη, της κυρίας Αννας Φιλίνη και του κ. Γρηγόρη Ψαριανού, από την ψηφοφορία κύρωσης της Συνθήκης της Λισαβόνας, την περασμένη εβδομάδα, έπειτα από την ανακοίνωση του Κοκκινοπράσινου Δικτύου. Το Κοκκινοπράσινο Δίκτυο, πολιτικό ρεύμα εντός του ΣΥΝ, ζήτησε εμμέσως, μέσα από τις σελίδες της «Εποχής», την περασμένη Κυριακή, κυρώσεις για τους «4», ενώ έθεσε το ερώτημα: «στο μέτρο που δεν συμφωνούν με την προγραμματική διακήρυξη του ΣΥΡΙΖΑ,με την οποία ζητήσαμε την ψήφο του λαού της Αριστεράς,μήπως θα έπρεπε να παραιτηθούν;». Σύμφωνα με πληροφορίες οι τέσσερις βουλευτές θα προχωρήσουν σε κοινή δήλωση, όπου θα εξηγούν τους λόγους της διαφοροποίησης, υπογραμμίζοντας ότι η κίνησή τους αυτή υποδηλώνει τη βούλησή τους να ανοίξει ένα ευρύ πεδίο προβληματισμού για την Ευρώπη εν όψει των ευρωεκλογών του επομένου έτους.

Εν τω μεταξύ προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ καταβάλλουν κορυφαία στελέχη. Αν και ορισμένα από αυτά χαρακτηρίζουν «ακατανόητη» τη στάση των τεσσάρων βουλευτών, καθώς, όπως σημειώνουν, «οι θέσεις για τη Συνθήκη της Λισαβόνας,αλλά και τη γενικότερη στάση του ΣΥΝ πάνω στα ευρωπαϊκά θέματαέχουν διαμορφωθεί προγραμματικά στο Συνέδριο και έχουν συμπεριληφθεί στην προεκλογική Πολιτική Διακήρυξη», θεωρούν αντίστοιχα «υπέρμετρα σκληρή» τη γλώσσα της ανακοίνωσης του Κοκκινοπράσινου Δικτύου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk