Η Ερέτρια

«Το πατρικό μου σπίτι ήταν στη Βάρη (εξ ου και το επίθετό μου), αλλά όταν πέθαναν οι δικοί μου άνθρωποι δεν ήθελα να το κρατήσω. Λαχταρούσα λοιπόν να έχω ένα κομμάτι γης στον τόπο μου και σκεφτόμουν να αγοράσουμε σε ένα νησί, αλλά με τον λίγο καιρό που έχουμε στη διάθε σή μας εγώ και ο Φερνάντο Μποτέρο, με τον οποίο ζούμε εκτός Ελλάδος, θα ήταν δύσκολες οι μετακινήσεις. Κάποιοι φίλοι μάς συνέστησαν την Εύβοια και αποφασίσαμε, ως εκ τούτου, να δημιουργήσουμε ένα σπίτι στην πόλη της Ερέτριας, του κοντινού νησιού της Αθήνας το οποίο μέχρι πρότινος δεν γνώριζα καθόλου.

«Το πατρικό μου σπίτι ήταν στη Βάρη (εξ ου και το επίθετό μου), αλλά όταν πέθαναν οι δικοί μου άνθρωποι δεν ήθελα να το κρατήσω. Λαχταρούσα λοιπόν να έχω ένα κομμάτι γης στον τόπο μου και σκεφτόμουν να αγοράσουμε σε ένα νησί, αλλά με τον λίγο καιρό που έχουμε στη διάθε

σή μας εγώ και ο Φερνάντο Μποτέρο, με τον οποίο ζούμε εκτός Ελλάδος, θα ήταν δύσκολες οι μετακινήσεις. Κάποιοι φίλοι μάς συνέστησαν την Εύβοια και αποφασίσαμε, ως εκ τούτου, να δημιουργήσουμε ένα σπίτι στην πόλη της Ερέτριας, του κοντινού νησιού της Αθήνας το οποίο μέχρι πρότινος δεν γνώριζα καθόλου. Από την πρώτη επαφή που είχα με τον τόπο ένιωσα συγκίνηση. Ηταν, θυμάμαι, η απόλυτη κυριαρχία της ελιάς που μου δημιούργησε αυτό το αίσθημα. Δύο χρόνια τώρα ασχολούμαστε με το καινούργιο μας σπίτι: πήραμε τις άδειες και το φτιάξαμε από την αρχή με πολύ αγάπη και μεράκι. Χαίρομαι γιατί είναι ένα μέρος χωρίς πολλές πολλές κοσμικότητες, όπου μπορούμε να μείνουμε ήσυχα να δουλέψουμε (εν τέλει αυτό δεν είναι η ζωή μας;..). Επιτέλους έφτιαξα το ατελιέ που ονειρεύομαι για εμένα και τον Φερνάντο, και δίπλα ένα μικρό λαχανόκηπο. Είμαι πολύ χαρούμενη που ο εγγονός μου, ο ο οποίος μένει επίσης εκτός Ελλάδος, θα έχει τη δυνατότητα να ζήσει και να χαρεί το ελληνικό καλοκαίρι και νιώθω ανακούφιση που έπειτα από 10 χρόνια χωρίς σπίτι στην Ελλάδα έχω ένα κομμάτι χώμα στην πατρίδα μου. Πιστεύω ότι μας περιμένουν πολλά όμορφα πράγματα στην Ερέτρια. Είναι το πρώτο καλοκαίρι στο καινούργιο μας σπίτι, στο οποίο θα βρεθούμε από τις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου και για όλο το μήνα και ανυπομονώ να γνωρίσω αυτό το καινούργιο μέρος καλύτερα».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk