Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ

Γυρίζουν την πλάτη στους πυρόπληκτους

Μ ε τον πιο πανηγυρικό τρόπο επιβεβαιώθηκε χθες στη Βουλή η προσπάθεια του επικοινωνιακού επιτελείου της κυβέρνησης να μείνει ο πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής μακριά από τα προβλήματα των πυρόπληκτων της Ηλείας, εν όψει της προγραμματισμένης για την Παρασκευή επίσκεψής του στην Ολυμπία για να παραστεί στο φεστιβάλ της ΟΝΝΕΔ. Με την «επιστράτευση» τριών υφυπουργών και κάνοντας επίδειξη κοινοβουλευτικού αυταρχισμού, όπως κατήγγειλε σύσσωμη η αντιπολίτευση, η «γαλάζια» κοινοβουλευτική …

Μ ε τον πιο πανηγυρικό τρόπο επιβεβαιώθηκε χθες στη Βουλή η προσπάθεια του επικοινωνιακού επιτελείου της κυβέρνησης να μείνει ο πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής μακριά από τα προβλήματα των πυρόπληκτων της Ηλείας, εν όψει της προγραμματισμένης για την Παρασκευή επίσκεψής του στην Ολυμπία για να παραστεί στο φεστιβάλ της ΟΝΝΕΔ. Με την «επιστράτευση» τριών υφυπουργών και κάνοντας επίδειξη κοινοβουλευτικού αυταρχισμού, όπως κατήγγειλε σύσσωμη η αντιπολίτευση, η «γαλάζια» κοινοβουλευτική πλειοψηφία στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων έδωσε απεγνωσμένη μάχη για να αποτρέψει την παρουσία εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης από τις περιοχές που αντιμετώπισαν την πύρινη λαίλαπα του περυσινού καλοκαιριού κατά τη συζήτηση πρότασης νόμου του ΠαΣοΚ για την κατάρτιση ειδικού προγράμματος ανασυγκρότησης και ανάπτυξης πυρόπληκτων περιοχών.

Παρά τη διαλλακτικότητα που επέδειξε η αξιωματική αντιπολίτευση μετά την άρνηση της κυβέρνησης να προσκληθεί στην Επιτροπή ο νομάρχης Ηλείας και την αντιπρόταση του εισηγητή του ΠαΣοΚ κ. Ι. Κουτσούκου να προσέλθουν δήμαρχοι της επιλογής της ΝΔ, ο υφυπουργός Οικονομίας κ. Ν. Λέγκας – συνεπικουρούμενος από τους συναδέλφους του κκ. Σ. Καλογιάννη και Κ. Κιλτίδη επέμεινε ως το τέλος στην άρνηση φέρνοντας σε δύσκολη θέση ακόμη και τον «γαλάζιο» πρόεδρο της Επιτροπής κ. Κ. Αγοραστό με τη διατύπωση του ισχυρισμού ότι «δεν μπορούμε να βάλουμε ποσοστώσεις στην εκπροσώπηση των πυρόπληκτων». Στελέχη της αντιπολίτευσης, όπως οι κκ. Π. Σγουρίδης, Δ. Κουσελάς, Ντ. Βρεττός και η κυρία Ροδούλα Ζήση, συνέδεσαν τη στάση της κυβερνητικής παράταξης με το χθεσινό δημοσίευμα του «Βήματος» για την επιδίωξη του κυβερνητικού επιτελείου να λάβει χαρακτήρα «ινκόγνιτο» η επίσκεψη του κ. Καραμανλή στην Ηλεία. «Αρνείστε να έρθουν ο νομάρχης ή οι δήμαρχοι της περιοχής επειδή φοβάστε ότι θα ειπωθούν αυτά που δεν θέλει να ακούσει ο Πρωθυπουργός» υποστήριξαν βουλευτές του ΠαΣοΚ, που απέδωσαν την επιλογή του κ. Καραμανλή να μιλήσει μόνο στο φεστιβάλ της κομματικής νεολαίας της ΝΔ και να μη συναντηθεί με τοπικούς φορείς της Ηλείας σε φόβο ότι μπορεί να εκδηλωθεί η οργή των πυροπαθών που βλέπουν να μην υλοποιούνται οι υποσχέσεις για οικονομική αρωγή και αποκατάσταση των πληγεισών περιοχών.

Υπέρ της παρουσίας στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή εκπροσώπων από τις πυρόπληκτες περιοχές τάχθηκαν και οι εισηγητές του ΚΚΕ κ. Ν. Καραθανασόπουλος και του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ι. Δραγασάκης, όχι όμως και ο εισηγητής της πλειοψηφίας κ. Α. Ρεγκούζας, ο οποίος πρότεινε επίσης την απόρριψη της πρότασης νόμου του ΠαΣοΚ- που μεταξύ άλλων προβλέπει κατασκευή των πυρόπληκτων κατοικιών από το Δημόσιο- με το επιχείρημα ότι «είναι πρόχειρη» και «συνιστά προσπάθεια για πλειοδοσία κοινωνικής ευαισθησίας και εκμετάλλευση του πόνου των πληγέντων».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk