Γιατί οι ξένοι μάς προτιμούν

ΠΑΡ΄ ότι σε πολλές χώρες καλύπτονται από το κράτος οι πρώτες προσπάθειες εξωσωματικής γονιμοποίησης, δεν είναι λίγα τα ζευγάρια που έρχονται στην Ελλάδα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες και τις ΗΠΑ, προκειμένου να κάνουν χρήση των υπηρεσιών που προσφέρουν τα κέντρα υποβοηθούμενης αναπαραγωγής.

«Ο κυριότερος λόγος, για τον οποίο πολλοί ξένοι επιλέγουν την Ελλάδα για αναπαραγωγικό τουρισμό, είναι το ευνοϊκό νομοθετικό πλαίσιο που ισχύει στη χώρα μας. Σε πολλές χώρες δεν επιτρέπεται η δωρεά ωαρίωνούτε η προεμφυτευτική γενετική διάγνωση των εμβρύων για τυχόν κληρονομικά νοσήματα» εξηγεί ο κ. Ταρλατζής. Ως παράδειγμα αναφέρει ότι, τόσο η δωρεά ωαρίων όσο και η προεμφυτευτική γενετική διάγνωση των εμβρύων, απαγορεύεται στη Γερμανία και την Ιταλία. Στη Γαλλία οι γυναίκες που χρειάζονται ξένα ωάρια για να τεκνοποιήσουν αντιμετωπίζουν δυσκολίες. Ετσι, εκατοντάδες ζευγάρια κάθε χρόνο, προερχόμενα από αυτές τις χώρες, επισκέπτονται την Ισπανία, το Βέλγιο και την Ελλάδα.

Ενας άλλος παράγοντας που ευθύνεται για την ανάπτυξη του αναπαραγωγικού τουρισμού, αλλά αφορά κυρίως τους κατοίκους των ΗΠΑ, είναι ο οικονομικός, καθώς το κόστος ορισμένων εξετάσεων που γίνονται στην Ελλάδα είναι χαμηλότερο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Ibiza, Mykonos και .... Πλάκα Το δημοφιλέστατο νησί της Ισπανίας με τους κορυφαίους DJ μοιάζει τόσο μακρινό αυτή τη δύσκολη λόγω COVID-19 εποχή. Ακόμα... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk