Για τις ευρωεκλογές ετοιμάζεται το ΚΚΕ

Στη μάχη των ευρωεκλογών ρίχνεται το ΚΚΕ, κηρύσσοντας την έναρξη της δράσης του για ανυπακοή και απειθαρχία στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Η διακήρυξη με τις θέσεις του, εν όψει των εκλογών του 2009 για το Ευρωκοινοβούλιο, είναι έτοιμη και αποφασίστηκε χθες κατά τη συνεδρίαση της ΚΕ του κόμματος. Οπως είχε επισημάνει και από τη Θεσσαλία όπου περιόδευσε πρόσφατα η γενική γραμματέας της ΚΕ κυρία Αλέκα Παπαρήγα, οι ευρωεκλογές είναι «εφαλτήριο νίκης», με την έννοια ότι είναι μια μεγάλη ευκαιρία να αντιστοιχηθεί η ψήφος τους με την πείρα των εργαζομένων από την αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ αλλά και των κομμάτων που τη στηρίζουν.

Για τις ευρωεκλογές ετοιμάζεται το ΚΚΕ | tovima.gr

Στη μάχη των ευρωεκλογών ρίχνεται το ΚΚΕ, κηρύσσοντας την έναρξη της δράσης του για ανυπακοή και απειθαρχία στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Η διακήρυξη με τις θέσεις του, εν όψει των εκλογών του 2009 για το Ευρωκοινοβούλιο, είναι έτοιμη και αποφασίστηκε χθες κατά τη συνεδρίαση της ΚΕ του κόμματος. Οπως είχε επισημάνει και από τη Θεσσαλία όπου περιόδευσε πρόσφατα η γενική γραμματέας της ΚΕ κυρία Αλέκα Παπαρήγα, οι ευρωεκλογές είναι «εφαλτήριο νίκης», με την έννοια ότι είναι μια μεγάλη ευκαιρία να αντιστοιχηθεί η ψήφος τους με την πείρα των εργαζομένων από την αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ αλλά και των κομμάτων που τη στηρίζουν. Ζητήματα όπως η ευρωσυνθήκη της Λισαβόνας, που καταψηφίστηκε στο δημοψήφισμα των Ιρλανδών, και η απόφαση για επιμήκυνση του εβδομαδιαίου χρόνου εργασίας σε 65 ώρες τίθενται στην πρώτη γραμμή. Και αυτά σε συνδυασμό με την ανάδειξη των προβλημάτων της ελληνικής οικογένειας από την ακρίβεια, την ανεργία, την αβεβαιότητα για το αύριο.

Για το ΚΚΕ, οι εκλογές στην Ελλάδα, όποτε κι αν γίνουν, και η μάχη των ευρωεκλογώνδεν αφορούν, όπως σημείωσε χθες η κυρία Παπαρήγα μιλώντας στο ραδιόφωνο του Αlpha, «μια εκλογικίστικη δουλειά», αλλά την ενίσχυση «της οργάνωσης και της πάλης των εργαζομένων» και τη συζήτηση για τις θέσεις που έχει κάθε κόμμα επί συγκεκριμένων θεμάτων. Μάλιστα, στις ευρωεκλογές, σύμφωνα με το ΚΚΕ, η ψήφος πρέπει να έχει γενικευμένο πολιτικό χαρακτήρα καταδίκης της πολιτικής της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκή Ενωσης. Εν τω μεταξύ πριν από τον Ιούνιο του 2009, οπότε προβλέπεται να γίνουν οι εκλογές για το Ευρωκοινοβούλιο, θα διεξαχθεί το 18ο Συνέδριο του Κόμματος. Η ΚΕ του κόμματος αποφάσισε να γίνει από τις 18 ως τις 22 Φεβρουαρίου 2009 και θα ασχοληθεί, μεταξύ άλλων, με τα συμπεράσματα από τη σοσιαλιστική οικοδόμηση του 20ού αιώνα στην Ευρώπη και με την εκλογή της νέας Κεντρικής Επιτροπής.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk