Φουγάρα οι Ελληνες με 3.000 τσιγάρα

Την πρώτη θέση στο κάπνισμα κατέχουν παγκοσμίως οι Ελληνες. Κάθε χρόνο καπνίζουν κατά μέσον όρο 3.000 τσιγάρα. Παράλληλα όσοι κατοικούν στην Αθήνα επιβαρύνουν επιπλέον την υγεία τους, καθώς εισπνέουν ρύπους που ισούνται με 3- 4 τσιγάρα καθημερινά. Τα παραπάνω στοιχεία ανέφεραν χθες ο επίκουρος καθηγητής Πνευμονολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Ν. Τζανάκης και ο διευθυντής της 3ης Πνευμονολογικής Κλινικής του νοσοκομείου «Σωτηρία» κ. Επ. Κοσμάς, …

Φουγάρα οι Ελληνες με 3.000 τσιγάρα | tovima.gr

Την πρώτη θέση στο κάπνισμα κατέχουν παγκοσμίως οι Ελληνες. Κάθε χρόνο καπνίζουν κατά μέσον όρο 3.000 τσιγάρα. Παράλληλα όσοι κατοικούν στην Αθήνα επιβαρύνουν επιπλέον την υγεία τους, καθώς εισπνέουν ρύπους που ισούνται με 3- 4 τσιγάρα καθημερινά.

Τα παραπάνω στοιχεία ανέφεραν χθες ο επίκουρος καθηγητής Πνευμονολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Ν. Τζανάκης και ο διευθυντής της 3ης Πνευμονολογικής Κλινικής του νοσοκομείου «Σωτηρία» κ. Επ. Κοσμάς, με αφορμή τις εκδηλώσεις της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας για την Παγκόσμια Ημέρα Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας (ΧΑΠ). Οπως είπαν, η Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ), η οποία εμφανίζεται στο 80% των καπνιστών, θα αποτελεί την τρίτη αιτία θανάτου ως το 2020 παγκοσμίως. Σύμφωνα με έρευνα της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, για τη «νόσο των καπνιστών» άγνοια δηλώνει το 50% των Ελλήνων. «Ο πρωινός τσιγαρόβηχας, όσο και αν θεωρείται συνήθης από τους καπνιστές,είναι πολύ επικίνδυνος και θα πρέπει να διερευνηθεί,διότι αποτελεί την αρχή μιας χρόνιας νόσου» επεσήμανε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και πρόεδρος της Πνευμονολογικής Εταιρείας κ. Κ. Γουργουλιάνης .

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk