Ετοιμος για προτάσεις προς την Αριστερά ο Γ. Παπανδρέου

Διατεθειμένος να διατυπώσει προτάσεις/προκλήσεις προς την Αριστερά αλλά και να επιτεθεί στο ΚΚΕ εμφανίστηκε χθες ο κ. Γ. Παπανδρέου. Κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξής του στην ΕΤ3 ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ είπε ότι θα περίμενε στήριξη των πρόσφατων προτάσεών του από τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης. Σκληρότερες εκφράσεις χρησιμοποίησε όμως κατά του ΚΚΕ. «Δεν είναι σε άλλη χώρα και δεν μπορεί να επικαλείται ιδεολογίες για να κρύβεται» είπε ο κ. Παπανδρέου απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την εξελισσόμενη διαμάχη μεταξύ Χαριλάου Τρικούπη και Περισσού για τα οικονομικά του ΚΚΕ.

Διατεθειμένος να διατυπώσει προτάσεις/προκλήσεις προς την Αριστερά αλλά και να επιτεθεί στο ΚΚΕ εμφανίστηκε χθες ο κ. Γ. Παπανδρέου. Κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξής του στην ΕΤ3 ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ είπε ότι θα περίμενε στήριξη των πρόσφατων προτάσεών του από τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης. Σκληρότερες εκφράσεις χρησιμοποίησε όμως κατά του ΚΚΕ. «Δεν είναι σε άλλη χώρα και δεν μπορεί να επικαλείται ιδεολογίες για να κρύβεται» είπε ο κ. Παπανδρέου απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την εξελισσόμενη διαμάχη μεταξύ Χαριλάου Τρικούπη και Περισσού για τα οικονομικά του ΚΚΕ. Κατά τα λοιπά, το ΠαΣοΚ δίνει «ραντεβού τον Σεπτέμβρη» με ανοιχτή ατζέντα μετά το απόγευμα του Σαββάτου, όταν θα έχει ολοκληρωθεί η διήμερη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου στη Θεσσαλονίκη και η συνάντηση του Πολιτικού Συμβουλίου, που θα γίνει αύριο στην Ιερισσό. Εκεί αναμένεται ότι θα γίνει μια ανακεφαλαίωση των προτάσεων που έχει διατυπώσει ο κ. Γ. Παπανδρέου για το ζήτημα της διαφάνειας και της εξυγίανσης του πολιτικού συστήματος.

Η δραστηριότητα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει μεταφερθεί την τελευταία εβδομάδα στη Βόρεια Ελλάδα, είτε με αφορμή τις εργασίες του Συμποσίου της Σύμης, που γίνεται στη Χαλκιδική, είτε λόγω της προσπάθειας να καταδειχθεί ότι το ΠαΣοΚ προσδίδει ιδιαίτερη σημασία στην ευρύτερη περιοχή. Μεταξύ άλλων πάντως, η Χαριλάου Τρικούπη δεν διστάζει να παρουσιάζει τη δραστηριότητα του κόμματος στην περιοχή ακόμη και ως… απάντηση στις προκλητικές συμπεριφορές που εκδηλώνονται τις τελευταίες ημέρες από την κυβέρνηση των Σκοπίων.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΤ3 ο κ. Παπανδρέου φρόντισε να επισημάνει ότι το ΠαΣοΚ «έχει μια αδυναμία στη Βόρεια Ελλάδαπολιτικά.Εχουμε συνείδηση αυτού του προβλήματος και θέλουμε να δώσουμε βάρος», μια αναφορά ανοιχτή σε πολλές ερμηνείες ως προς το τι περιμένει από τους βουλευτές της περιοχής, μεταξύ των οποίων και ο κ. Ευ.Βενιζέλος.

Ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ ρωτήθηκε για την κρισιμότητα των ευρωεκλογών του επόμενου έτους και σημείωσε: «Κάθε πολιτική μάχη δίνεται με τους καλύτερους δυνατούς όρους και τις καλύτερες δυνατές συλλογικές προσπάθειες». Απέκλεισε εκπλήξεις ως προς το όνομα ή τα σύμβολα του κόμματος και τόνισε ότι οι πολίτες αναμένουν «από το ΠαΣοΚ συγκεκριμένανα δουν ότι ασχολείται με τα προβλήματα του τόπου, μακριά από μικροανταγωνισμούς». Σε ερώτηση για τις δημοσκοπήσεις απάντησε ότι «αν μιλούμε διαρκώς για τη συγκυρία χάνουμε τον στόχο», ενώ μίλησε και πάλι για προσπάθειες χειραγώγησης των ΜΜΕ. Σε ό,τι αφορά τη Δικαιοσύνη ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ τόνισε ότι ζητούμενο είναι η ανεξαρτησία των λειτουργών της αλλά άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ανάληψης πρωτοβουλιών του κόμματος, χωρίς να αποκλείσει και το ενδεχόμενο να ζητηθούν διώξεις κάποιων δικαστικών λέγοντας «Αυτό θα το δούμε» και ότι «όλα είναι μέσα στις δυνατότητες που έχουμε θεσμικά».

Ως προς την τακτική των διαγραφών για όσα στελέχη του ΠαΣοΚ εμπλέκονται με τον έναν ή τον άλλον τρόπο σε σκάνδαλα ο κ. Παπανδρέου είπε ότι θα έχουν «την ίδια ακριβώς μεταχείριση με τους προηγούμενους:την πόρτα της εξόδου». Ερωτηθείς για το αν αρκεί η έκφραση της λύπης που διατύπωσε ο κ. Κ. Σημίτης έπειτα από τη δημοσιοποίηση του ονόματος του κ. Θ.Τσουκάτου ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ δήλωσε: «Νομίζω ότι η έκφρασή του αποτυπώνει ακριβώς και τη δική του οργή γι΄ αυτή την υπόθεση».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk