ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ

Ερευνα σε λογαριασμό του κ. Παπαγεωργόπουλου

Κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα διέταξε χθες ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης κ. Β.Φλωρίδης μετά τις αποκαλύψεις στη συμπρωτεύουσα για τραπεζικό λογαριασμό που διατηρούσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Β.Παπαγεωργόπουλος από κοινού με τον πρώην γενικό γραμματέα του δήμου κ. Μιχ.Λεμούσια, το όνομα του οποίου είχε αναμειχθεί σε υπόθεση παραχώρησης δημοτικών οικοπέδων. Σύμφωνα με τα στοιχεία που ήρθαν στη δημοσιότητα, ο επίμαχος λογαριασμός ήταν ενεργός επί μία επταετία, από τον …

Ερευνα σε λογαριασμό του κ. Παπαγεωργόπουλου | tovima.gr

Κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα διέταξε χθες ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης κ. Β.Φλωρίδης μετά τις αποκαλύψεις στη συμπρωτεύουσα για τραπεζικό λογαριασμό που διατηρούσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Β.Παπαγεωργόπουλος από κοινού με τον πρώην γενικό γραμματέα του δήμου κ. Μιχ.Λεμούσια, το όνομα του οποίου είχε αναμειχθεί σε υπόθεση παραχώρησης δημοτικών οικοπέδων. Σύμφωνα με τα στοιχεία που ήρθαν στη δημοσιότητα, ο επίμαχος λογαριασμός ήταν ενεργός επί μία επταετία, από τον Αύγουστο του 1999 ως και τον Αύγουστο του 2006, δύο μήνες πριν από τη διεξαγωγή των τελευταίων δημοτικών εκλογών, και το διακινούμενο – μέσω αυτού- ποσό έφθασε τις 300.000 ευρώ. Η ύπαρξη του λογαριασμού προέκυψε ως στοιχείο στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγεται από το Σώμα Οικονομικής Επιθεώρησης του υπουργείου Οικονομίας για το σκάνδαλο της υπεξαίρεσης ασφαλιστικών εισφορών, ύψους μεγαλύτερου των 22 εκατ. ευρώ, από την Ταμειακή Υπηρεσία του Δήμου Θεσσαλονίκης. Μετά τη χθεσινή παρέμβαση της Δικαιοσύνης, η έρευνα για τον λογαριασμό βρίσκεται πλέον στα χέρια του αντεισαγγελέα Πρωτοδικών κ. Λ.Τσόγκα. Σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου ο κ. Παπαγεωργόπουλος χαρακτήρισε το δημοσίευμα για τον επίμαχο λογαριασμό « εξαιρετικά κακόβουλο και συκοφαντικό », ενώ μίλησε για «επίθεση λάσπης που έπεσε στο κενό» (όλα αυτά πριν από τη νέα εισαγγελική εντολή). Ο ίδιος εξήγησε πάντως ότι πρόκειται για τον επίσημο τραπεζικό λογαριασμό της δημοτικής του παράταξης «Αναγέννηση- Θεσσαλονίκη- Παπαγεωργόπουλος», τον οποίο και διατηρούσε βάσει σχετικού νόμου.

«Υπάρχει τέλος στον κατήφορο;» ρωτάει από την πλευρά του ο επικεφαλής της «Πρωτοβουλίας για τη Θεσσαλονίκη» κ. Ι.Μπουτάρης, ενώ «μεγάλο ηθικό θέμα» βλέπει πίσω από τον κοινό τραπεζικό λογαριασμό η επικεφαλής της αντιπολίτευσης κυρία Χρύσα Αράπογλου, «θέμα που γίνεται ακόμη μεγαλύτερομετά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, δεδομένου ότι ο κ.Παπαγεωργόπουλος απέφυγε να αποκαλύψει την προέλευση και τον προορισμό των χρημάτων». Η κυρία Αράπογλου τόνισε ότι ο φαύλος κύκλος των σκανδάλων στον οποίο το σύστημα Παπαγεωργόπουλου έχει εγκλωβίσει τον Δήμο Θεσσαλονίκης συνεχίζεται, ενώ ερμήνευσεμε το νέο αυτό στοιχείο- και το γιατί ο δήμαρχος δεν απομάκρυνε από την πρώτη στιγμή τον κ. Λεμούσια από τον δήμο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk