Εντος του 2008 ο νόμος για τη διοικητική μεταρρύθμιση

«Α νοιχτός» στη διαπραγμάτευση για την καθιέρωση αιρετού περιφερειάρχη και ταυτόχρονα επιφυλακτικός σε οποιαδήποτε δέσμευση εμφανίστηκε χθες ο υπουργός Εσωτερικών κ. Πρ. Παυλόπουλος κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου της Κεντρικής Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας (ΚΕΔΚΕ) με θέμα τη διοικητική μεταρρύθμιση. Με την ομιλία του ο υπουργός έριξε γέφυρα προκειμένου να καλύψει το χάσμα που είχε δημιουργηθεί στο αμέσως προηγούμενο θεματικό συνέδριο, όταν ο πρόεδρος της Ενωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας (ΕΝΑΕ) κ.

Εντος του 2008 ο νόμος για τη διοικητική μεταρρύθμιση | tovima.gr

«Α νοιχτός» στη διαπραγμάτευση για την καθιέρωση αιρετού περιφερειάρχη και ταυτόχρονα επιφυλακτικός σε οποιαδήποτε δέσμευση εμφανίστηκε χθες ο υπουργός Εσωτερικών κ. Πρ. Παυλόπουλος κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου της Κεντρικής Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας (ΚΕΔΚΕ) με θέμα τη διοικητική μεταρρύθμιση.

Με την ομιλία του ο υπουργός έριξε γέφυρα προκειμένου να καλύψει το χάσμα που είχε δημιουργηθεί στο αμέσως προηγούμενο θεματικό συνέδριο, όταν ο πρόεδρος της Ενωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας (ΕΝΑΕ) κ. Δ.Δράκος και ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ κ. Ν.Κακλαμάνης τοποθετούνταν υπέρ του αιρετού περιφερειάρχη, με τον ίδιο να θέτει ακόμη και ζήτημα δημοκρατίας σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Σήμερα η κυβέρνηση δεν το αποκλείει, υπό την προϋπόθεση ενός αιρετού περιφερειάρχη-προέδρου του αιρετού περιφερειακού συμβουλίου, ενώ αφήνει να διαρρεύσει ότι η αντίθεσή της έχει σχέση με σενάρια του τύπου «αιρετός περιφερειάρχης-κυβερνήτης». Ο ίδιος ο κ. Παυλόπουλος δήλωσε μάλιστα ότι βλέπει τμήμα της αποκέντρωσης να υλοποιείται και στο πρόσωπο του Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας, αρκεί αυτός να απογαλακτισθεί από την εκάστοτε κομματική επιρροή.

«Στόχος μου είναιο σχετικός με τη μεταρρύθμιση νόμος να είναι έτοιμος ως το τέλος του 2008 και οι εκλογές του 2010 να γίνουν με αυτόν» σημείωσε ο υπουργός.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk