Ενας τέως επιθεωρητής αποκαλύπτει

Ενας τέως επιθεωρητής αποκαλύπτει | tovima.gr

Από της συστάσεως του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ) γιγαντώθηκαν η διαφθορά και η παραοικονομία στον χώρο της Υγείας. Τη διαπίστωση αυτή κάνει ο τέως επιθεωρητής κ. Γ.Κουρέρης απαντώντας στον γενικό επιθεωρητή κ. Μ. Σαμπατακάκη και στον τέως διοικητή του Νοσοκομείου «Αγιος Σάββας» κ. Ν. Κορδιολή, απόψεις των οποίων φιλοξένησε «Το Βήμα» στο φύλλο της 11ης Μαΐου, ύστερα από τις καταγγελίες του κ. Κουρέρη περί διαφθοράς στο Σώμα που δημοσίευσε η εφημερίδα στις 4 Μαΐου. Συγκεκριμένα, ο γενικός επιθεωρητής του ΣΕΥΥΠ χαρακτήρισε «προσωπικές γνώμες» όλα όσα καταγγέλλονται από τον τέως επιθεωρητή.

«Αναγράφω στα έγγραφά μου όσα ψιθυριστά λέγουν πολλοί επιθεωρητές του ΣΕΥΥΠ και μερικοί εξ αυτών έχουν καταγγείλει γραπτώς στον υπουργό Υγείας,αλλά ακόμη δεν έλαβαν απάντηση» τονίζει ο κ. Κουρέρης σε επιστολή του προς «Το Βήμα». Και συνεχίζει: «Ενας εξ αυτών αναγκάστηκε να παραιτηθεί και άλλος απειλήθηκε κατ΄ επανάληψη». Ο κ. Κουρέρης αναφέρεται σε καταγγελίες συναδέλφου του από την Υπηρεσία της Θεσσαλονίκης σύμφωνα με τις οποίες πιέστηκε για να συγκαλύψει υπόθεση. «Αυτή είναι προσωπική μου άποψη;» αναρωτιέται.

Ακόμη, ρωτάει για ποιον λόγο έδωσε ο κ. Σαμπατακάκης εντολές για επανεξέταση υποθέσεων τις οποίες είχε αναλάβει ο κ. Κουρέρης προτού συνταξιοδοτηθεί, έναν χρόνο μετά την αποχώρηση του τέως επιθεωρητή από το Σώμα. «Θα μπορούσα να απαριθμήσω πληθώρα αναλόγων περιστατικών,για τα οποία ευτυχώς διαθέτω και γραπτές αποδείξεις» υπογραμμίζει ο κ. Κουρέρης, ενώ δηλώνει ότι επιφυλάσσεται να ζητήσει από τη Δικαιοσύνη τη διερεύνηση αντιστοίχων συγκαλύψεων από το ΣΕΥΥΠ. «Επιπροσθέτως» , σημειώνει, «επιφυλάσσομαι να αποκαλύψω το όνομα του δωρολήπτη με τη μέθοδο της εφημερίδας,για τον οποίο είχε κλείσει η πόρτα του υπουργείου για μεγάλο χρονικό διάστημα».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk